ΚΟΣΜΟΣ

Να «ψηφίσουν ενωμένοι» καλεί τους ιταλούς ο Ρομάνο Πρόντι

Να «ψηφίσουν ενωμένοι» καλεί τους ιταλούς ο Ρομάνο Πρόντι

«Να ψηφίσουν ενωμένοι» κάλεσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι τους κατοίκους του Μιλάνου και ολόκληρης της χώρας, κατά την διάρκεια μιας προεκλογικής διαδήλωσης στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Σημειώνοντας ότι η νέα εμπλοκή του στην πολιτική «αξίζει τον κόπο», ο Πρόντι επισήμανε την μεγάλη «σημασία της αναμέτρησης αυτής για το Μιλάνο και για όλη την Ιταλία» και απηύθυνε «έκκληση να ψηφίσετε ενωμένοι».

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι η κεντροαριστερά, «σε αντίθεση με το παρελθόν, θα μείνει ενωμένη διότι έχει γνώση του τι συνέβη παλαιότερα και απαρτίζεται από διαφορετικούς ανθρώπους».

Ο Ρομάνο Πρόντι κάλεσε τον υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροαριστεράς Πιερλουίτζι Μπερσάνι «να φανεί σκληρός με όσους έπρεπε να υπηρετήσουν το κράτος και, στην πραγματικότητα, υπηρέτησαν μόνον τα συμφέροντά τους».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, με τη φράση αυτή «φωτογράφισε» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, στην δική του ομιλία, υποσχέθηκε ότι θα θεσπίσει ένα νέο νόμο κατά της διαφθοράς και να καταστήσει ξανά ποινικό αδίκημα την υποβολή εικονικών τιμολογίων και ψευδών στοιχείων ισολογισμού από πλευράς των επιχειρήσεων.