ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: «Αδέλφια οι Τούρκοι, Κούρδοι, Άραβες, Λαζοί...»

Ερντογάν: «Αδέλφια οι Τούρκοι, Κούρδοι, Άραβες, Λαζοί...»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφερόμενος στο Κουρδικό επεσήμανε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μία λύση και ότι δεν διακατέχεται από κανένα είδος εθνικισμού.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ, είπε ότι ο εθνοτικός εθνικισμός δημιουργείται από την άγνοια και την διαφθορά. «Στον αρχαίο μας πολιτισμό δεν υπήρξε ποτέ διάκριση, στον πολιτισμό μας, στις παραδόσεις μας, υπήρχε ιδιαίτερα ευαισθησία στις μειονότητες και ήταν πάντοτε προστατευόμενες.

Χίλια χρόνια είμαστε σε αυτά τα μέρη και με τη βοήθεια του Αλλάχ θα ζήσουμε και πάλι μεγάλοι και ισχυροί», είπε.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες των λαών της Τουρκίας θα τονίσει ότι πατρίδα είναι κάθε σπιθαμή του τουρκικού εδάφους και εκεί υπάρχουν τα ίδια δικαιώματα και οι ίδιες ελευθερίες. «Σε μας δεν υπάρχει η πολιτική της άρνησης, η πολιτική της αφομοίωσης, είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους εθνικισμό. Οι Τούρκοι, οι Κούρδοι, οι Άραβες, οι Λαζοί, οι Κιρκάσιοι, οι Gürcüsü είναι όλοι αδέλφια», είπε ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στους «τρομοκράτες» είπε ότι αυτοί στοχεύουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. «Γιατί δεν θέλουν τη μόρφωση, θέλουν να ζουν μέσα στην φτώχεια και στην ανεργία και δεν θέλουν να τα ξεφορτωθούν. Όλοι μαζί πρέπει να το σταματήσουμε αυτό».

Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο