ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πιστόριους έπαιρνε τεστοστερόνη για να αυξήσει τις επιδόσεις στο σεξ

Ο Πιστόριους έπαιρνε τεστοστερόνη για να αυξήσει τις επιδόσεις στο σεξ

H τεστοστερόνη που βρέθηκε στο σπίτι του Όσκαρ Πιστόριους είναι μία θεραπεία με βότανα που χρησιμοποιείται από τους άνδρες για να ενισχύσουν τις ερωτικές τους επιδόσεις, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης αποκάλυψαν στο δικαστήριο ότι το φάρμακο που βρέθηκε μαζί με σύριγγες στο σπίτι του πρωταθλητή, ο οποίος κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του, ήταν ένα συνένζυμο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Πιστόριους, το προϊόν που κατέσχεσε η αστυνομία είναι το νόμιμο ομοιοπαθητικό φάρμακο Testis compositum.

Οι εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι ο επικεφαλής αστυνομικός στην υπόθεση, Χίλτον Μπόθα, ο οποίος αντικαταστάθηκε, υπήρξε πολύ επιπόλαιος όταν κατέθεσε ότι η ουσία ήταν τεστοστερόνη.

"Δεν είναι σαφές περί ποίου προϊόντος πρόκειται αν δεν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Μεντούμπε Σιμασίκου και πρόσθεσε ότι (οι αρχές) δεν γνωρίζουν αν είναι νόμιμη ή παράνομη η ουσία.

Οι δικηγόροι του Πιστόριους είπαν στο δικαστήριο ότι το κατασχεθέν προϊόν είναι ένα νόμιμο φάρμακο από βότανα, το οποίο μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής και ορισμένα φαρμακεία χωρίς τη συνταγή γιατρού.

"Δεν πρόκειται για αναβολικό στεροειδές και είναι απίθανο να προκαλέσει παράλογη οργή", είπε ο Πατρίκιος. Ωστόσο, οι αθλητές που κάνουν χρήση αυτού του σκευάσματος κινδυνεύουν να είναι θετικοί στην τεστοστερόνη.

Το προϊόν περιλαμβάνει ένα συνδυασμό βιταμινών και θεραπευτικών βοτάνων και παρασκευάζεται κυρίως από τα όργανα ζώων όπως η καρδιά και οι όρχεις, εξήγησε ο Πατρίκιος και συμπλήρωσε ότι χορηγείται σε ενέσιμη μορφή.

Στο παρελθόν, το προϊόν διατίθετο χωρίς συνταγή, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια απαιτείται για την αγορά του συνταγή από γενικό παθολόγο ή ομοιοπαθητικό γιατρό επειδή είναι ενέσιμο.

"Πολλοί αθλητές το χρησιμοποιούν για να αντιμετωπίσουν την εξάντληση", είπε ο ειδικός αθλητίατρος του πανεπιστημίου Free State University, δρ Λούις Χόλτσχάουσεν.