ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Η εμφάνιση-έκπληξη της Μισέλ Ομπάμα στα Όσκαρ

Βίντεο: Η εμφάνιση-έκπληξη της Μισέλ Ομπάμα στα Όσκαρ

Η εμφάνιση-έκπληξη της 85ης τελετής των βραβείων Όσκαρ ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.


Η Μισέλ Ομπάμα ανακοίνωσε μέσω βιντεο-οθόνης από το Λευκό Οίκο το νικητή στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας.

«Καλώς ήρθατε στον Λευκό Οίκο», είπε η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα από την προεδρική κατοικία, φορώντας ένα ασημί φόρεμα, μετά τη σύντομη εισαγωγή του Τζακ Νίκολσον, ο οποίος βρισκόταν στη σκηνή του Dolby Theater.

Η Μισέλ Ομπάμα έκανε λόγο για ταινίες που «ανυψώνουν το πνεύμα και διευρύνουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε», προτού συγχαρεί όλους του υποψήφιους.

«Οι εννιά αυτές ταινίες μας ταξίδεψαν στο παρελθόν και σε όλον τον κόσμο, μας έκαναν να γελάσουμε, να κλάψουμε, να γραπωθούμε από τις πολυθρόνες μας», είπε χαρακτηριστικά.

«Μας έμαθαν πως η αγάπη μπορεί να θριαμβεύσει και να αλλάξει με καταπληκτικό τρόπο τη ζωή μας. Μας θύμισαν πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, αν πολεμήσουμε και αν βρούμε το θάρρος να πιστέψουμε στους εαυτούς μας», πρόσθεσε.

Η Μισέλ Ομπάμα τόνισε τη σημασία της τέχνης στην εκπαίδευση των νέων «για να διευρύνουν τη φαντασία τους, να ονειρεύονται ακόμα περισσότερο και να προσπαθούν για να φτάσουν τα όνειρά τους».

Αμέσως μετά άνοιξε τον φάκελο και ανακοίνωσε πως το βραβείο, το σημαντικότερο της βραδιάς, απονέμεται στην ταινία «Argo» του Μπεν Άφλεκ.

Λίγα λεπτά αργότερα έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter πως η εμπειρία ήταν καταπληκτική και συνεχάρη τους συντελεστές του «Argo».

Από την πλευρά του, ο Μπεν Αφλεκ, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της ταινίας δήλωσε ότι «συγκλονίστηκε» όταν είδε την Πρώτη Κυρία να ανακοινώνει τη νίκη του.