ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική έκκληση προς τον Ομπάμα υπέρ της απαγόρευσης των όπλων

Δραματική έκκληση προς τον Ομπάμα υπέρ της απαγόρευσης των όπλων

Ο πατέρας ενός 6χρονου αγοριού που σκοτώθηκε μετά από επίθεση σε σχολείου του Κονέκτικατ, έκανε την Τετάρτη θερμή έκκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα υπέρ του δύσκολου έργου που έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να φέρει εις πέρας σχετικά με την απαγόρευση πώλησης όπλων στρατιωτικού τύπου και τους μεγάλης χωρητικότητας σε σφαίρες γεμιστήρες.


Καταθέτοντας ενώπιον μιας Δικαστικής Επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, ο Νιλ Χέσλιν, ο γιος του οποίου δολοφονήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου κατά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 20 παιδιά και 6 ενήλικες, υπογράμμισε τη ζημιά που προκάλεσε ένα τέτοιο όπλο. Ο Χέσλιν κρατούσε στα χέρια του, καθ' όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, τη φωτογραφία του γιου του.

«Δεν είμαι εδώ για να με λυπηθείτε. Είμαι εδώ για να μιλήσω για το γιο μου», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή ο Χέσλιν. «Ο Λιούις πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, εξαιτίας ενός όπλου το οποίο κανείς δεν χρειάζεται και το οποίο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατέχει».

Ο γιατρός Γουίλιαμ Μπεγκ, ο οποίος κατέθεσε στο πλευρό του Χέσλιν, είπε στην Επιτροπή ότι τα περισσότερα από τα παιδιά που πυροβολήθηκαν έφεραν 3 έως 11 τραύματα από σφαίρες. «Η νομοθεσία σχετικά με τα όπλα που σκέφτεστε να περάσετε ίσως κάνει τη διαφορά», δήλωσε ο Μπεγκ. «Θα μπορούσε να αποτρέψει παρόμοιες τραγωδίες, όπως αυτή που συνέβη στην πόλη Νιούτον.

Η Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα απαγορεύεται η πώληση όπλων στρατιωτικού τύπου, όπως τα ημι-αυτόματα όπλα και τους γεμιστήρες που χωρούν πάνω από 10 σφαίρες. Ωστόσο, πολλοί νομοθέτες, ιδιαίτερα Ρεπουμπλικάνοι, αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας το δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών να έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα όπλο.