Ζητούν θανατική ποινή για την αντιπολίτευση του Ιράν

Newsbomb

Να επιβληθεί η θανατική ποινή στους ηγέτες της αντιπολίτευσης ζήτησαν Ιρανοί βουλευτές όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το αίτημά αυτό...

Να επιβληθεί η θανατική ποινή στους ηγέτες της αντιπολίτευσης ζήτησαν Ιρανοί βουλευτές όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το αίτημά αυτό είναι απόρροια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης στην Τεχεράνη και τουλάχιστον άλλες πέντε πόλεις, τις οποίες κατέστειλε η αστυνομία την Τρίτη.

Η αντιπολίτευση, υπό τον πρώην πρωθυπουργό Μιρ Χοσέιν Μουσαβί και τον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου, Μεχντί Καρουμπί, ζήτησε τη διοργάνωση διαδηλώσεων σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις εξεγέρσεις στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ευρέως ως μία προσπάθεια υπονόμευσης των Ιρανών ηγετών επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις δημοφιλείς εξεγέρσεις σε αραβικές χώρες αλλά επιδεικνύει μηδενική ανοχή στις διαδηλώσεις στο Ιράν.

Οι βουλευτές φώναξαν: "Θάνατος στον Μουσαβί, τον Καρουμπί και τον Χαταμί", αναφερόμενοι και στον πρώην πρόεδρο, Μοχαμάντ Χαταμί, επίσης ηγέτη της αντιπολίτευσης, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved