ΚΟΣΜΟΣ

Γενικές εκλογές με βία στην Κένυα

Γενικές εκλογές με βία στην Κένυα

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς σε διάφορες βίαιες επιθέσεις στη Μομπάσα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, την παραμονή των γενικών εκλογών στη χώρα.


Εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν θέση να προσδιορίσει τον αριθμό των νεκρών, ωστόσο άλλη αστυνομική πηγή ανέφερε ότι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εν τω μεταξύ, οι κάλπες στην Κένυα άνοιξαν στις 6 τοπική ώρα (0300 GMT), μέσα σε κλίμα έντονης ανησυχίας, έντασης και φόβου, για πιθανή επανάληψη των βίαιων ταραχών που είχαν στιγματίσει την εκλογική διαδικασία του 2007.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, πολλοί ψηφοφόροι είχαν στηθεί στην ουρά, ώρες πριν από την ανατολή του ηλίου. Μεγάλες ουρές ψηφοφόρων παρατηρούνται στο Ναϊρόμπι, τη Μομπάσα και το Κισούμου στα δυτικά, που θεωρείται προπύργιο του απερχόμενου πρωθυπουργού Ράιλα Οντίνγκα.

Κύριοι υποψήφιοι στις εκλογές είναι ο 68χρονος απερχόμενος πρωθυπουργός, Ράιλα Οντίνγκα και ο 51χρονος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ουχούρου Κενιάτα.