ΚΟΣΜΟΣ

Forbes: Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Forbes: Αυτός είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim παραμένει για μια ακόμα χρονιά πρώτος στη λίστα των πλουσιοτέρων του περιοδικού Forbes. Παράλληλα, ο Ισπανός «βασιλιάς της μόδας» Amancio Ortega κατάφερε να αποκλείσει από την τριάδα τον Warren Buffett.

Ακόμα, ο Ισπανός «βασιλιάς της μόδας» Amancio Ortega κατάφερε να αποκλείσει από την τριάδα τον Warren Buffett.

Η περσινή λίστα του κλαμπ των δισεκατομμυριούχων άγγιζε περιουσίες των $4.6 τρις (£2.6 δις), ενώ φέτος υπολογίζεται στα $5.4 τρις.

Ο Slim κρατά τα ηνία της κούρσας με $73 δις κι ακολουθείται από τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates, με περιουσία $67 δις. Ο Ισπανός επιχειρηματίας του franchise Ortega ανέβηκε στην τρίτη θέση με περιουσία που αγγίζει τα $57 δις. Υπολογίζεται μάλιστα, ότι έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη αύξηση προσθέτοντας $19.5 δις στην περιουσία του, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία περνά τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση στην Ευρώπη, με την ανεργία να αγγίζει το 55%.

Άφησε έτσι, τέταρτο τον Warren Buffett με $55.5 δις κι είναι η πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια που εξοστρακίζεται από τις τρεις πρώτες θέσεις του Forbes.

Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο είναι 90χρονη Γαλλίδα κληρονόμος της αυτοκρατορίας L'Oreal, Liliane Bettencourt, που κρατά την ένατη θέση διεθνώς.

Σύμφωνα με το Forbes, η Αμερική φιλοξενεί 442 δισεκατομμυριούχους, η Ευρώπη 366, η Βόρειος και Νότιος Αμερική και τα γύρω νησιά 129 και η Μέση Ανατολή και Αφρική 103.

Το περιοδικό εντόπισε τρεις Έλληνες δισεκατομμυριούχους. Πρόκειται για τον Σπύρο Λάτση και την οικογένειά του, που εμφανίζουν περιουσία 3,3 δισ. δολαρίων, τον Αριστοτέλη Μυστακίδη με 2,7 δισ. δολάρια και το Φίλιππο Νιάρχο με 2,6 δισ. δολάρια.