ΚΟΣΜΟΣ

Κάθειρξη οκτώμισι ετών επιβλήθηκε σε Γερμανό για οικονομική απάτη

Κάθειρξη οκτώμισι ετών επιβλήθηκε σε Γερμανό για οικονομική απάτη

Σε βάρος ενός Γερμανού ο οποίος είχε καταδικαστεί για μια απάτη τύπου 'πυραμίδας' με την οποία προκάλεσε ζημίες ύψους τουλάχιστον 37 εκατ. δολαρίων σε επενδυτές επιδικάστηκε σήμερα ποινή κάθειρξης οκτώμισι ετών, όπως ανακοίνωσε δικαστήριο στο Μάνχαϊμ.

Ο Ούλριχ Φέλιξ Άντον Έγκλερ είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσε μια εταιρία μάρκετινγκ με έδρα τη Φλόριντα των ΗΠΑ ανάμεσα στα τέλη του 2004 και στα μέσα του 2007 για να προσελκύει επενδυτές, τους οποίους παραπλανούσε ότι τα χρήματα επενδύονταν στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για απάτη τύπου πυραμίδας.

Εισαγγελείς είπαν ότι έχουν στοιχεία πως 1.295 επενδυτές από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία έχασαν τουλάχιστον 37 εκατ. από την απάτη του Έγκλερ, ο οποίος συνελήφθη στο Λας Βέγκας τον Ιούλιο του 2012 και κατόπιν απελάθηκε στη Γερμανία.

Η απάτη αυτή δουλεύει με την εξαπάτηση των θυμάτων που νομίζουν πως τα κεφάλαια που δίνουν επενδύονται και έχουν υψηλές αποδόσεις. Στην πραγματικότητα, οι παλιότεροι λαμβάνουν απλώς χρήματα από τα επόμενα, νέα θύματα.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μάνχαϊμ ανέφερε πως ο Έγκλερ καταδικάστηκε την Δευτέρα για απάτη. Συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του με αντάλλαγμα να του επιβληθεί ποινή μικρότερη από 8 χρόνια και εννιά μήνες.

Σε βάρος του Έγκλερ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης το 2007, αλλά το πού βρισκόταν παρέμενε άγνωστο ωσότου συνελήφθη στο Λας Βέγκας.