ΚΟΣΜΟΣ

Την Παρασκευή η κηδεία του Τσάβες - Επταήμερο εθνικό πένθος

Την Παρασκευή η κηδεία του Τσάβες - Επταήμερο εθνικό πένθος

Επταήμερο εθνικό πένθος κηρύχτηκε στη Βενεζουέλα που θρηνεί την απώλεια του προέδρου Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε την Τρίτη μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Η σορός του Ούγκο Τσάβες, θα τοποθετηθεί στο λόμπι της Στρατιωτικής Ακαδημία στο Καράκας προκειμένου πιθανότατα να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα που θα αρχίσει την Τετάρτη.


Η δημόσια κηδεία παρουσία προφανώς πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών την Βενεζουέλας Ελίας Χούα. «Η τελετή της κηδείας και το επικήδειο αφιέρωμα θα γίνει στο παρεκκλήσι της Στρατιωτικής Ακαδημίας, την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών χωρίς όμως να διευκρινίζει εάν θα γίνει «Χριστιανική ταφή» του Τσάβες.

«Την Παρασκευή στις 10 π.μ.( ώρα Βενεζουέλας) , θα έχουμε την επίσημη τελετή στην Στρατιωτική Ακαδημία», είπε ο Χούα, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους αρχηγούς κρατών που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να παραστούν στην κηδεία του Τσάβες . «Εμείς θα παρέχουμε κάθε διοικητική μέριμνα για το πλήθος των πολιτών μας, ώστε να μπορέσουν να δουν τον πατέρα τους, τον ελευθερωτή τους, τον προστάτη τους», πρόσθεσε.

Το πρωί της Τετάρτης, η σορός του Ούγκο Τσάβες θα μεταφερθεί από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου πέθανε, στην Στρατιωτική Ακαδημία, λίκνο της Μπολιβαριανής Επανάστασης», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, χωρίς να αποκαλύψει τη διαδρομή της πομπής.