ΚΟΣΜΟΣ

Έκαψαν φωτογραφίες του Γκρούεφσκι στα Τίρανα

Έκαψαν φωτογραφίες του Γκρούεφσκι στα Τίρανα

Ακτιβιστές του Κόμματος των Πολιτών, υπό την ηγεσία του Taulant Capa, κατήγγειλαν την Κυβέρνηση των Σκοπίων που δεν λαμβάνει μέτρα για τους Σλάβους χούλιγκαν που βιαιοπραγούν σε βάρος αθώων Αλβανών.

«Καλούμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να λάβει τα κατάλληλα νομικά μέτρα κατά εκείνων που βιαιοπραγούν κατά αθώων Αλβανών και παροτρύνουμε το αλβανικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση να κάνει το καθήκον του, ως επίσημος εκφραστής των Αλβανών πολιτών. Επίσης, καλούμε, την αλβανική αντιπολίτευση να μην μένει σιωπηλή στα γεγονότα, αλλά να ανταποκριθεί στις διαμαρτυρίες των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση του Κόμματος των Πολιτών- Partisë Civile – στα Τίρανα.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση ζητείται η παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας στα Σκόπια «γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά», όπως χαρακτηριστικά γράφει. Αρκετοί Αλβανοί ακτιβιστές στο κέντρο των Τιράνων διαμαρτυρήθηκαν για τα γεγονότα της πόλης των Σκοπίων και έκαψαν φωτογραφίες του πρωθυπουργού σλαβικού κράτους, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.