ΚΟΣΜΟΣ

Έφτασε η σορός του Τσάβες στη Στρατιωτική Ακαδημία (photos+video)

Έφτασε η σορός του Τσάβες στη Στρατιωτική Ακαδημία (photos+video)

Το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έφτασε στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας, όπου στήθηκε παρεκκλήσι, καθώς εκεί θα τελεστεί η κηδεία του την Παρασκευή.


Το φέρετρο συνοδευόμενο από τους συγγενείς του Τσάβες τα μέλη της κυβέρνησης και χιλιάδες λαού, μεταφέρθηκε το απόγευμα έως τις πύλες της Στρατιωτικής Ακαδημίας, μετά από ένα «ταξίδι» τουλάχιστον επτά ωρών μέσα από τους δρόμους του Καράκας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας είτε ακολουθούσαν το φέρετρο, είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια των λεωφόρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρο της χώρας που πέθανε σε ηλικία 58 ετών.

Υπό το χειροκρότημα του πλήθους και συνθήματα όπως «Ζήτω ο Τσάβες», οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο το οποίο μετέφεραν στους ώμους έως την είσοδο του παρεκκλησίου.

Το παρεκκλήσι χτίστηκε στη Στρατιωτική Ακαδημία εκεί όπου γεννήθηκε η πολιτική αποστολή του Ούγκο Τσάβες, του πρώην αξιωματικού και ηγέτη της αριστεράς που διατέλεσε επικεφαλής της Βενεζουέλας για 14 χρόνια.

Η κηδεία του Τσάβες θα γίνει την Παρασκευή και θα την παρακολουθήσουν πολλοί αρχηγοί ξένων κρατών.