ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του Ούγκο Τσάβες

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του Ούγκο Τσάβες

Νέες πληροφορίες για το θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας.

Ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς δήλωσε ότι η αιτία θανάτου του Ούγκο Τσάβες ήταν καρδιακή προσβολή.

Στο μεταξύ, το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου έφτασε στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας, όπου στήθηκε σε ένα παρεκκλήσι και από σήμερα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. Στο ίδιος μέρος θα τελεστεί και η κηδεία του την Παρασκευή.

Το φέρετρο συνοδευόμενο από τους συγγενείς του Τσάβες, τα μέλη της κυβέρνησης και χιλιάδες λαού, μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης έως τις πύλες της Στρατιωτικής Ακαδημίας, μετά από ένα «ταξίδι» τουλάχιστον επτά ωρών μέσα από τους δρόμους του Καράκας.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας είτε ακολουθούσαν το φέρετρο είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια των λεωφόρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρο της χώρας, που πέθανε σε ηλικία 58 ετών.

Υπό το χειροκρότημα του πλήθους και συνθήματα όπως «Ζήτω ο Τσάβες», οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο το οποίο μετέφεραν στους ώμους έως την είσοδο του παρεκκλησίου, εργάτες. Το παρεκκλήσι χτίστηκε στη Στρατιωτική Ακαδημία εκεί όπου γεννήθηκε η πολιτική αποστολή του Ούγκο Τσάβες, του πρώην αξιωματικού και ηγέτη της αριστεράς που διατέλεσε επικεφαλής της Βενεζουέλας για 14 χρόνια.