ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελληνοαμερικανίδα που διάλεξε για το πλευρό του ο Ομπάμα

Η Ελληνοαμερικανίδα που διάλεξε για το πλευρό του ο Ομπάμα

Μια Ελληνοαμερικανίδα πρότεινε ο Μπαράκ Ομπάμα για τη θέση της διευθύντριας του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Πρόκειται για την 47χρονη Μάθιους η έγκριση της οποίας πρέπει να «περάσει» από την Γερουσία όπως αναφέρει το greekreporter.com

Έγκριση σχεδόν σίγουρη καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν σοβαρές αντιρρήσεις όσον αφορά το πρόσωπο της. Χωρίς βέβαια να λείπουν τα αστεία σχετικά πως τα οικονομικά του Λευκού Οίκου θα τα διαχειρίζονται ελληνικής καταγωγής χέρια.

Η Ελληνοαμερικανίδα ωστόσο έχει αποδείξει την αξία της κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα καριέρας της, στην οποία περιλαμβάνεται και μια επιτυχημένη θητεία κατά την προεδρεία Κλίντον. Ενώ έχει ασχοληθεί στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων (Wal-Mart) και της διεθνούς φιλανθρωπίας (Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς). Στόχος της θέσης για την οποία προτάθηκε είναι ουσιαστικά να περιορίσει τις διαφωνίες μεταξύ Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικάνων όσον αφορά το θέμα του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με συνεργάτη του Αμερικανού Προέδρου, η Μάθιους θεωρείται έμπειρη στο «να βρίσκει λύσεις και να δημιουργεί συναινέσεις».

Να πούμε πως η Μάθιους είναι εγγονή Ελλήνων μεταναστών, ενώ γονείς της είναι ο Δρ. Γουίλιαμ Μάθιους και η Κλειώ Μάθιους. Η ίδια είναι αριστούχος απόφοιτη του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης. Σε ηλικία 22 ετών έγινε βοηθός του Ελληνοαμερικανού κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Δουκάκη και στα 32 διορίστηκε αναπληρώτρια προσωπάρχης του Λευκού Οίκου κατά την προεδρική θητεία του Μπιλ Κλίντον.

Η τελευταία αυτή θέση της προσέφερε εμπειρία σε δημοσιονομικά θέματα, αφού ήταν βασική συνεργάτιδα του υπ. Οικονομικών Ρόμπερτ Ρούμπιν και στη συνέχεια αναπληρώτρια διευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.