ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Φανατικοί μουσουλμάνοι πυρπόλησαν 100 σπίτια χριστιανών

Πακιστάν: Φανατικοί μουσουλμάνοι πυρπόλησαν 100 σπίτια χριστιανών

Μια έντονη συζήτηση για τη θρησκεία ανάμεσα σε δύο φίλους που είχαν μεθύσει ήταν αυτή που προκάλεσε ένα σοβαρό επεισόδιο χθες Σάββατο στη Λαχόρη του Πακιστάν, κατά το οποίο μουσουλμάνοι πυρπόλησαν περισσότερα από 100 σπίτια που ανήκαν σε χριστιανούς, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Περισσότεροι από 3.000 εξοργισμένοι μουσουλμάνοι εισέβαλαν στην Τζόζεφ Κόλονι, μια χριστιανική γειτονιά της Λαχόρης (ανατολικά), μετά τη σύλληψη ενός χριστιανού που κατηγορείται ότι είχε κάνει τρεις μέρες νωρίτερα βλάσφημα σχόλια κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Από το βίαιο επεισόδιο δεν προκλήθηκαν θύματα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 60 πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στις βιαιότητες και ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Πουντζάμπ υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στο αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας δικαστήριο.

Έντρομες οι οικογένειες εγκαταλείπουν τις εστίες τους ενώ το οργισμένο πλήθος έχει ήδη κάψει 180 σπίτια, δεκάδες καταστήματα και δύο εκκλησίες στην περιοχή.

Αυτή την στιγμή στην Λαχόρη του Πακιστάν λαμβάνει χώρα ένα από τα εκατοντάδες ολοκαυτώματα χριστιανών αλλά κανείς δεν ασχολείται.

Το Πακιστάν σαν πιστός σύμμαχος της Δύσης λειτουργεί υπέρ της Τουρκίας και των Ανταρτών της Συρίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πακιστανός κατηγόρησε έναν δύστυχο χριστιανό ότι "είπε κακά λόγια για τον προφήτη".

«Φανατικοί ισλαμοφασίστες» κηρύσσουν ιερό πόλεμο «τζιχάντ» εναντίον των χριστιανών στο Πακιστάν σε μια πρωτοφανή έκρηξη μισαλλοδοξίας...

Και δεν ανοίγει μύτη...