ΚΟΣΜΟΣ

«Προκλήσεις» από την Τεχεράνη βλέπει το Ισραήλ

«Προκλήσεις» από την Τεχεράνη βλέπει το Ισραήλ
Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία σχεδιάζουν να περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ, κατευθυνόμενα προς...

Δύο ιρανικά πολεμικά πλοία σχεδιάζουν να περάσουν από τη Διώρυγα του Σουέζ, κατευθυνόμενα προς τη Συρία σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την κίνηση, ως την πιο πρόσφατη «πρόκληση» από την Τεχεράνη. Υπαινίχθηκε δε, ότι θα υπάρξει ισραηλινή απάντηση.

Το Ισραήλ βλέπει μια σημαντική απειλή στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ζητεί την εξάλειψή του, αλλά η γεωγραφική απόσταση της χώρας αποτρέπει ως σήμερα μια ανοιχτή σύγκρουση. Η Συρία είναι ένας από τους εχθρικούς γείτονες του Ισραήλ και σύμμαχος της Τεχεράνης.

«Απόψε, δύο πολεμικά πλοία του Ιράν πρόκειται να διέλθουν από τη Διώρυγα του Σουέζ προς τη Μεσόγειο Θάλασσα και να φθάσουν στη Συρία, κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, σε ομιλία του στην Ιερουσαλήμ.

«Προς λύπη μου, η διεθνής κοινότητα δεν δείχνει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενων ιρανικών προκλήσεων. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να κατανοήσει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί για πάντα να αγνοεί αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός.