ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές εξαπολύει η Βόρεια Κορέα

Νέες απειλές εξαπολύει η Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα έχει θέσει το στρατό και το λαό της σε επιφυλακή την Πέμπτη, ανέφερε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης, ενώ πολλαπλασιάζεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Η επιφυλακή δημοσιοποιήθηκε στο κοινό μέσω ραδιοφώνου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Υποθέτουμε ότι υπάρχουν στρατιωτικές πτήσεις», δήλωσε άλλος αξιωματούχος της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, προφανώς αναφερόμενος σε πτήσεις που διεξάγουν αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-52, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων με τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μετέδωσε τη δήλωση του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της Βόρειας Κορέας, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, έχουν στο στόχαστρό τους την στρατιωτική αεροπορική βάση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Οκινάουα και τη βάση υποβρυχίων τις οποίες θα πλήξουν εάν δεχτούν πρόκληση.

Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο είναι στο υψηλότερό τους επίπεδο τη δεδομένη στιγμή, και ειδικά μετά τη νέα δέσμη κυρώσεων που έχουν αποφασίσει τα Ηνωμένα Έθνη κατά της Πιονγκγιάνγκ μετά την τρίτη πυρηνική δοκιμή που διεξήγαγε στις 12 Φεβρουαρίου. Μετά από αυτές τις κυρώσεις, η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει με «θερμοπυρηνικό πόλεμο» και προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα αντιμετωπίσει ένα «προληπτικό πυρηνικό πλήγμα».

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ διεξάγουν κοινά ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια και οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι στις ασκήσεις περιλαμβάνονται και εκπαιδευτικές πτήσεις βομβαρδιστικών Β-52. Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι θα προβεί σε αντίποινα αν αυτές οι πτήσεις των Β-52 συνεχιστούν.