ΚΟΣΜΟΣ

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Πονάμε και νοιαζόμαστε για την Ελλάδα

Πρωθυπουργός Αυστραλίας: Πονάμε και νοιαζόμαστε για την Ελλάδα

Στην ομιλία της η Αυστραλή πρωθυπουργός σημείωσε πως ο παππούς της πολέμησε στη Μακεδονία κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Στη μεγάλη οικονομική δοκιμασία που διέρχεται η Κύπρος αλλά και η Ελλάδα, στάθηκε η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, στην ομιλία της προς χιλιάδες ομογενείς του Σίδνεϊ, κατά τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Πονάμε, νοιαζόμαστε και σκεφτόμαστε η δοκιμασία αυτή σύντομα να αποτελεί παρελθόν» είπε η κ. Γκίλαρντ που ευχήθηκε ακόμα «ειρήνη και δικαιοσύνη στην Κύπρο».

Στην ομιλία της η Αυστραλή πρωθυπουργός σημείωσε πως ο παππούς της πολέμησε στη Μακεδονία κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. «Πολέμησε για την ελευθερία στη γη της ελευθερίας» υπογράμμισε. Όπως είπε ο παππούς της Alexander McKenzie, πολέμησε στο μέτωπο της Θεσσαλονίκης στις αρχές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου το 1916, ως μέλος του Βρετανικού Ιππικού Σώματος.

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου εορτάσθηκε με λαμπρότητα στο Σίδνεϊ, με τη συμμετοχή δέκα χιλιάδων Ελληνο-Αυστραλών, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ και ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Μπάρι Ο' Φάρελ και πολλοί άλλοι επίσημοι.

Σημειώνεται πως μεταξύ των ομογενών αρκετοί ήταν που φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα κατά της τρόικας.