ΚΟΣΜΟΣ

Πέρασε το πρώτο τεστ η μπαταρία του Boeing 787

Πέρασε το πρώτο τεστ η μπαταρία του Boeing 787

Η αεροναυπηγική κατασκευάστρια εταιρεία Boeing Co, ανέφερε τη Δευτέρα ότι η πρώτη δοκιμαστική πτήση της επιδιορθωμένης μπαταρίας του συστήματος για το 787 Dreamliner, πήγε «σύμφωνα με το σχέδιο», κάτι που επιτρέπει την επίσημη δοκιμή.


Η επιτυχής αποστολή σημαίνει ότι η Boeing μπορεί να πραγματοποιήσει μια δεύτερη πτητική δοκιμή από την οποία θα συγκεντρωθούν στοιχεία για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία πρέπει με τη σειρά της, να εγκρίνει το νέο σύστημα, πριν δοθεί άδεια στο 787 να χρησιμοποιηθεί για εμπορικές πτήσεις.

Η εντελώς δοκιμαστική πτήση εκτελέστηκε από έξι μέλη πληρώματος ενός Boeing 787 Dreamliner, δυο χειριστές, δύο μηχανικούς οργάνων, ένα επόπτη συστημάτων και έναν αναλυτή πτήσεων, ανέφερε η Boeing.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης ελέγχου, το πλήρωμα ενάλλασσε το σύστημα προσγείωσης και όλα τα συστήματα ασφαλείας, λειτουργούν» αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Η ρυθμιστική αρχή των πτήσεων απαγόρευσε σε όλα τα αεροσκάφη 787 Dreamliners να πετούν, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από προβλήματα που εντοπίστηκαν σε ένα τζετ στη Βοστόνη όπου κάηκε η μπαταρία ενώ ήταν σταθμευμένο και σε ένα ακόμη αεροσκάφος του οποίου η μπαταρία υπερθερμάνθηκε σε πτήση προς την Ιαπωνία.