ΚΟΣΜΟΣ

Αίσιο τέλος για τους παγιδευμένους στα κομμάτια πάγου

Αίσιο τέλος για τους παγιδευμένους στα κομμάτια πάγου

Περίπου 220 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, παρασύρθηκαν το μεσημέρι στον Κόλπο της Ρήγας στη Λετονία, πάνω σε δύο κομμάτια πάγου τα οποία αποκολλήθηκαν από τις ακτές.

Πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 500 άτομα ωστόσο τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι έπειτα από μια τεράστια επιχείρηση διάσωσης, με την συμμετοχή ελικοπτέρων και πλοίων του πολεμικού ναυτικού, η οποία έγινε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες, 200 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν πίσω στις ακτές οι υπόλοιποι 20.

Ο υπουργός Αμυνας της Λετονίας, Αρτις Πάμπρικς, ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση, δήλωσε ότι εκτός από ψαράδες βρίσκονταν και ολόκληρες οικογένειες στα δύο κομμάτια πάγου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της επιχείρησης.

«Υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες στα κομμάτια πάγου που αποκολλήθηκαν, όχι μόνο ψαράδες. Τα κομμάτια πάγου κινούνται αργά, πιστεύουμε πως δεν θα τραυματιστεί κανείς», επεσήμανε ο Λετονός υπουργός.

Τα κομμάτια πάγου αποκόπηκαν από τις παραλίες Vakarbulli και Majori. Η κυβέρνηση της Λετονίας είχε προειδοποιήσει πάντως τους πολίτες για τον κίνδυνο αποκόλλησης στα εν λόγω σημεία και είχε απευθύνει έκκληση να μην μετακινούνται πάνω στον πάγο.

Διαβάστε επίσης: Λετονία: 500 άνθρωποι παγιδευμένοι σε κομμάτια πάγου