Τουρκία: Συλλήψεις δημοσιογράφων για την υπόθεση Εργκένεκον

Newsbomb

Στο πλαίσιο έρευνας για συνωμοσία κατά της τουρκικής κυβέρνησης απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του αντιπολιτευόμενου Τούρκου δημοσιογράφου...

Στο πλαίσιο έρευνας για συνωμοσία κατά της τουρκικής κυβέρνησης απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του αντιπολιτευόμενου Τούρκου δημοσιογράφου Σονέρ Γιαλτσίν και δύο συναδέλφων του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Οι τρεις συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν χθες το βράδυ.

Πρόκειται για τον Σονέρ Γιαλτσίν, συγγραφέα πολλών βιβλίων, σφοδρό επικριτή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και κάτοχο του ιστότοπου Odatv.com και δύο εργαζόμενους σε αυτόν, οι οποίοι προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης που αποφάσισε την απαγγελία κατηγοριών.

Το πρακτορείο δεν διευκρινίζει το κατηγορητήριο όμως άλλα άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της υπόθεσης Εργκένεκον -του σχεδίου που σύμφωνα με τις κατηγορίες εξυφάνθηκε με στόχο να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση και την επέμβαση του στρατού για την ανατροπή της κυβέρνησης- έχουν κατηγορηθεί για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης».

Ο Σονέρ Γιαλτσίν και τρεις ακόμη δημοσιογράφοι του Odatv.com συνελήφθησαν χθες. Ο ένας αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανακριτική διαδικασία.

Η αντιπολίτευση και μέρος του τουρκικού Τύπου διαμαρτυρήθηκαν για τις συλλήψεις, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει την αντιπολίτευση.

Η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved