ΚΟΣΜΟΣ

«Να προστατευθεί η Επανάσταση» ζητούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι

«Να προστατευθεί η Επανάσταση» ζητούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάλεσαν σήμερα τους Αιγύπτιους να προστατεύσουν την εξέγερση που οδήγησε σε παραίτηση τον Χόσνι Μουμπάρακ από...

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κάλεσαν σήμερα τους Αιγύπτιους να προστατεύσουν την εξέγερση που οδήγησε σε παραίτηση τον Χόσνι Μουμπάρακ από εκείνους που ενδέχεται να την εκμεταλλευτούν για δικό τους όφελος. Ο Μοχάμεντ Μπαντί, ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης, δήλωσε ότι η εξέγερση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και ότι οι Αιγύπτιοι δεν θα πρέπει να δώσουν "την ευκαιρία στους καιροσκόπους να καρπωθούν την εξέγερση και τα επιτεύγματά της".


"Αυτή είναι μία Αίγυπτος που δεν μπορεί να εξαπατάται", πρόσθεσε σε σημερινό του μήνυμα το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των Αδελφών Μουσουλμάνων.


Σε μία προσπάθεια να διαβεβαιώσει τους Αιγύπτιους που διερωτώνται για την επιρροή των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Μπαντί επανέλαβε ότι η οργάνωση δεν θα επιδιώξει την προεδρία ή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, που έχει υποσχεθεί το στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο κυβερνά επί του παρόντος τη χώρα.
Ένα από τα μέλη της ανήκει στη δικαστική επιτροπή, η οποία διορίστηκε από το στρατιωτικό συμβούλιο για να προτείνει συνταγματικές τροποποιήσεις, ενώ το κίνημα χαίρει αναγνώρισης από το κράτος, το οποίο το είχε απαγορεύσει επί δεκαετίες.


Η κρατική εφημερίδα Al Gomhuria, μία από τις πιο πιστές στον Μουμπάρακ, φιλοξένησε συνέντευξη του ηγέτη των Αδελφών Εσαμ αλ-Εριάν στο σημερινό της φύλλο. Και ο αλ-Εριάν τόνισε ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν ενδιαφέρονται για την εξουσία.