ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη «καμπάνα» στους Dolce & Gabbana

Μεγάλη «καμπάνα» στους Dolce & Gabbana

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του εφετείου για τους Ιταλούς στυλίστες του οίκου Dolce & Gabbana, οι οποίοι υποχρεούνται να πληρώσουν ένα τεράστιο πρόστιμο 343 εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή.


Το εφετείο δικαίωσε την ιταλική εφορία, η οποία έχει επιβάλει στους Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα το βαρύ αυτό πρόστιμο.

Οι δύο σχεδιαστές μόδας δικάζονταν για δεύτερη φορά —μετά την ακύρωση από το Ακυρωτικό Δικαστήριο μιας πρώτης διαδικασίας που είχε τελειώσει με την αθώωσή τους— επειδή στέρησαν παρανόμως από την εφορία περίπου 840 εκατ. ευρώ μέσω ανακριβειών στις δηλώσεις των εισοδημάτων τους.

«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω ρούχα κι αυτό είναι όλο! Ας κάνουν κι ας λένε ό,τι θέλουν», σχολίασε στο Twitter ο Στέφανο Γκαμπάνα. Επανέλαβε επίσης ότι είναι αθώος: «το να είμαι κατηγορούμενος για κάτι που δεν είναι αλήθεια, δεν είναι ωραίο πράγμα, αλλά κατά βάθος αδιαφορώ, όλοι θα καταλήξουμε κάτω από το χώμα».

Οι στυλίστες του οίκου Dolce & Gabbana, που συγκαταλέγουν μεταξύ των πελατών τους διασημότητες όπως η Μπιγιονσέ και η Μαντόνα, έχουν απορρίψει τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Στο στάδιο αυτό, για να αποφύγουν να πληρώσουν, είναι πιθανό να καταθέσουν μια νέα προσφυγή στο Ακυρωτικό Δικαστήριο.