ΚΟΣΜΟΣ

RT: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έξαρση της εσωτερικής τρομοκρατίας

RT: Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έξαρση της εσωτερικής τρομοκρατίας

Η βελγική αστυνομία κατά τη διάρκεια καταδίωξης πυροβόλησε και σκότωσε ένα 39χρονο Αλγερινό, που προμήθευε όπλα σε τρομοκράτες.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ευρωπαϊκή ζωή μοιάζει όλο και περισσότερο με σκηνές από πολεμικά έργα του Χόλιγουντ και αμφιβάλλουν για την ικανότητα των Αρχών να αντιδράσουν κατάλληλα σε μια ενδεχόμενη έξαρση της εγχώριας τρομοκρατίας.

Σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας παρακολουθούν προσεκτικά τα δρώμενα στον αραβικό κόσμο. Εκεί, όπως φαίνεται, διαμορφώνεται μια «τρομοκρατική διεθνής», η αιχμή της οποίας στρέφεται προς την Ευρώπη. Κατά την άποψη πολλών εμπειρογνωμόνων, η «αραβική άνοιξη» έχει ωθήσει τους εξτρεμιστές. Το Υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποιεί για την εμφάνιση σύντομα στην ευρωπαϊκή ήπειρο εκατοντάδων Ευρωπαίων, που ακολουθούν τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό. Σήμερα αυτοί ανατρέπουν τα κοσμικά αυταρχικά καθεστώτα στη Βόρεια Αφρική, αύριο θα έρθει η σειρά των κοσμικών δημοκρατικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη. Και, κατά την άποψη αναλυτών, οι ευρωπαϊκοί αντιτρομοκρατικοί νόμοι μέχρι σήμερα δεν έχουν προσαρμοστεί, ώστε οι μυστικές υπηρεσίες να μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά.