ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Αιφνιδιαστική διακοπή της πρεμιέρας του «Django: Ο Τιμωρός»

Κίνα: Αιφνιδιαστική διακοπή της πρεμιέρας του «Django: Ο Τιμωρός»

Το πρώτο λεπτό της ταινίας του Κούντιν Ταραντίνο «Django: Ο Τιμωρός» είχε ήδη παίξει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας, όταν ξαφνικά η προβολή διακόπηκε.


Σύμφωνα με κάποιους μπλόγκερ, η ταινία είχε αρχίσει ήδη να προβάλλεται όταν ξαφνικά η προβολή σταμάτησε και οι θεατές κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις κινηματογραφικές αίθουσες. «Αφού την παρακολουθήσαμε για περίπου ένα λεπτό, σταμάτησε!», έγραψε ο μπλόγκερ Σούε Γι Ντάο. «Μετά εμφανίσθηκαν μέλη του προσωπικού του κινηματογράφου και είπαν πως η SARFT (η Κρατική Διοίκηση Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, η οποία είναι αρμόδια για τη λογοκρισία των ταινιών) τηλεφώνησε και είπε ότι η προβολή πρέπει να καθυστερήσει!! Μπορεί κανείς να μου πει τι συμβαίνει!!».

Ο υπεύθυνος σε έναν από τους κινηματογράφους της Σαγκάης, όπου διακόπηκε η προβολή, δήλωσε: «Πήραμε την ειδοποίηση από το επιτελείο μας γύρω στις 10:00 σήμερα το πρωί , αλλά ήταν πολύ αργά για να ματαιώσουμε δύο προβολές. Μας είπαν μόνο πως ο λόγος είναι κάποια τεχνικά προβλήματα και μας είπαν να ματαιώσουμε την προβολή. Δεν μας είπαν πότε θα μπορέσουμε να προβάλουμε και πάλι την ταινία».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας δήλωσαν πως η ματαίωση της προβολής μπορεί να οφείλεται σε μερικές γυμνές σκηνές που μπορεί να μην «κόπηκαν» από την ταινία.

Η Κίνα είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αγορά για το Χόλιγουντ και η πρεμιέρα της ταινίας στη χώρα αυτή αναμενόταν με ανυπομονησία επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είχε μικρές μόνο περικοπές από τους κυβερνητικούς λογοκριτές, παρά το γεγονός ότι ο Ταραντίνο φημίζεται για τις σκηνές ωμής βίας στις ταινίες του.