ΚΟΣΜΟΣ

Justin Bieber: Η Άννα Φρανκ θα ήταν φανατική θαυμάστριά μου

Justin Bieber: Η Άννα Φρανκ θα ήταν φανατική θαυμάστριά μου

Φανατική θαυμάστρια του Τζάστιν Μπίμπερ θα ήταν η Άννα Φρανκ, σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο ίδιος ο τραγουδιστής στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου με το όνομά της στο Άμστερνταμ.


Το Μουσείο Άννα Φρανκ έγραψε στη σελίδα του στο Facebook για την επίσκεψη του νεαρού σταρ, ότι ο Μπίμπερ επισκέφτηκε και παρέμεινε στις αίθουσές του για περίπου μία ώρα μαζί με φίλους και σωματοφύλακες, ενώ έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί θαυμάστριές του απλώς «για να τον δουν ένα λεπτό». «Στο βιβλίο επισκεπτών έγραψε: 'πραγματικά αποτελεί έμπνευση για μένα το ό,τι μπόρεσα να έρθω εδώ. Η Άννα ήταν ένα σπουδαίο κορίτσι. Θα μπορούσε να είναι μια belieber'», αναφέρει το Μουσείο στο Facebook.

Η φράση του 19χρονου Καναδού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια από εκατοντάδες χρήστες των social media. «Πιστεύω ότι θα ήταν αρκετά έξυπνη, ώστε να μην αγόραζε τους δίσκους του», έγραψε ο Μεναχέμ Ρεπούν, ενώ γρήγορα μια πειραγμένη φωτογραφία της Άννα Φρανκ, ειρωνική προς τον Μπίμπερ, έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Ο Σκοτ Σάιμον, παρουσιαστής του αμερικανικού ραδιοφωνικού προγράμματος «Weekend Edition Saturday» τόνισε στο Twitter: «η Άννα θα ήταν αρκετά σοφή ώστε απλώς να γελάσει».

Η Άννα Φρανκ πέθανε σε ηλικία 15 ετών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν το 1945. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ολλανδία, η Άννα Φρανκ μαζί με την οικογένειά της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους κρυβόταν σε σοφίτα ενός σπιτιού στο Άμστερνταμ. Τα δύο αυτά χρόνια έγραφε καθημερινά στο ημερολόγιό της τα γεγονότα της ζωής της. Το ημερολόγιο που βρήκε ο πατέρας της, ο μόνος που επέζησε, εκδόθηκε το 1947.