ΚΟΣΜΟΣ

Αδιάβλητες εκλογές ζήτησε η Άστον από την Αλβανία

Αδιάβλητες εκλογές ζήτησε η Άστον από την Αλβανία

Με το βλέμμα στις κάλπες που θα στηθούν στην Αλβανία στις 23 Ιουνίου, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον υπογράμμισε την ανάγκη μιας αξιόπιστης εκλογικής διαδικασίας τόσο για την ίδια τη δημοκρατία και τα κόμματα, αλλά κυρίως για τους πολίτες, στη συνάντηση που είχε, σήμερα, στα Τίρανα με τον πρόεδρο της χώρας, Μπουγιάρ Νισάνι

Η κ. Άστον ξεκίνησε την επίσκεψή της στα Τίρανα με τη συνάντηση που είχε με τον κ. Νισάνι, ο οποίος κι ευχαρίστησε την ύπατη εκπρόσωπο εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη που παρέχει στις χώρες της περιοχής - και ιδιαίτερα στην Αλβανία - στο πλαίσιο της ενταξιακής τους πορείας.

Σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ, η κ. Άστον υπογράμμισε ότι νιώθει ενθαρρυμένη από την αποφασιστικότητα της Αλβανίας στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε πως, παρόλο που το «ευρωπαϊκό ταξίδι» είναι δύσκολο, η εμπειρία από τις χώρες που το έχουν ήδη ολοκληρώσει δείχνει πως αξίζει.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας εξέφρασε ενδιαφέρον για την εκλογική διαδικασία στην Αλβανία τονίζοντας πως αναμένει από τους Αλβανούς πολιτικούς να συμπεριφερθούν υπεύθυνα και να αποφύγουν τους υψηλούς τόνους.