ΚΟΣΜΟΣ

Aυτά είναι τα θύματα της φονικής επίθεσης στη Βοστώνη (pics)

Aυτά είναι τα θύματα της φονικής επίθεσης στη Βοστώνη (pics)

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις φονικές εκρήξεις στη Βοστώνη που στοίχισαν τη ζωή σε τρία άτομα και τραυμάτισαν τουλάχιστον 176 ανθρώπους.

Οι οικογένειες των θυμάτων ακόμη δε μπορούν να διανοηθούν πως μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το μικρότερο θύμα είναι ο 8χρονος Μάρτιν Ρίτσαρντ που μαζί με την μητέρα και την αδερφή του, που τραυματίστηκαν σοβαρά, περίμενε στην γραμμή του τερματισμού τον πατέρα του που έτρεχε στον Μαραθώνιο. Σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα η μητέρα του Ντενίς έχει υποβληθεί σε εγχείρηση στον εγκέφαλο και η 6χρονη αδερφή του έχασε τελικά το πόδι της.

«Ο αγαπημένος μου γιος Μάρτιν πέθανε από τραύματα που απέκτησε στην επίθεση στη Βοστόνη. Η γυναίκα και η κόρη μου αναρρώνουν από σοβαρούς τραυματισμούς. Ευχαριστούμε την οικογένεια και τους φίλους μας και εκείνους που γνωρίζουμε και εκείνους που δεν γνωρίζουμε για τις σκέψεις και τις προσευχές τους. Σας ζητώ να συνεχίσετε να προσεύχεστε για την οικογένεια μου καθώς θυμόμαστε τον Μάρτιν. Επίσης ζητώ την υπομονή σας και τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μας καθώς πενθούμε και αναρρώνουμε. Σας ευχαριστώ» έγραψε σε δήλωση του ο πατέρας του 8χρονου, Γουίλιαμ Ρίτσαρντ.

Στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο μικρός Μάρτιν στο Dorchester συγκεντρώθηκαν χθες φίλοι και γείτονες που γνώριζαν την οικογένεια και άφησαν στα σκαλιά μερικά λουλούδια και σημειώματα στη μνήμη του. «Ήρθαμε να συλλυπηθούμε. Η κόρη μου είναι πολύ στεναχωρημένη. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί» είπε η μητέρα μίας συμμαθήτριας του 8χρονου Μάρτιν.

Το δεύτερο θύμα η 29χρονη Κριστλ Κάμπελ έχασε τη ζωή της κατά την πρώτη έκρηξη, ενώ παρακολουθούσε τον Μαραθώνιο με την φίλη της Κάρεν Ραντ, προκειμένου να περιμένουν τον μαραθωνοδρόμο σύντροφο της φίλης της.

Το τραγικό στην ιστορία ήταν ότι αρχικά οι γιατροί μπέρδεψαν την 29χρονη με την φίλη της και είπαν στους γονείς της ότι ήταν ζωντανή και βρισκόταν στο χειρουργείο. Για ώρες πίστευαν ότι η Κάρεν ήταν αγνοούμενη.

«Είχαμε τους γιατρούς να βγαίνουν και να μας λένε οτιδήποτε έκαναν και δεν ήταν η κόρη μας» είπε ο 56χρονος πατέρας της, Γουίλιαμ Κάμπελ.
Όταν τελικά οι γιατροί τους επέτρεψαν να δουν την κόρη τους στο δωμάτιο που ανάρρωνε έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι πρόκειται για την κολλητή φίλη της Κριστλ. «Τους είπα: Αυτή δεν είναι η κόρη μου είναι η Κάρεν! Που είναι η κόρη μου; Και οι γιατροί ήταν το ίδιο σοκαρισμένοι με εμένα» είπε ο πατέρας της 29χρονης.

Στη συνέχεια ένας αστυνομικός της Βοστώνης έφτασε στο νοσοκομείο και του έδειξε μία φωτογραφία της κόρης του που ήταν ένα από τα τρία θύματα της επίθεσης. «Σχεδόν λιποθύμησα. Ήταν το καλύτερο άτομο που θα μπορούσατε ποτέ να γνωρίσετε. Βοηθούσε τους πάντες» ανέφερε ο Γουίλιαμ Κάμπελ ότι ακόμα είναι σοκαρισμένος από το τραγικό γεγονός και εκφράζει οργή για τον θάνατο της κόρης του και του 8χρονου παιδιού.

Κινεζικής καταγωγής είναι το τρίτο από τα θύματα της διπλής βομβιστικής επίθεσης.

Πρόκειται για μία μεταπτυχιακή φοιτήτρια του πανεπιστημίου της Βοστώνης ονόματι Λου Λινγκζί 23 ετών η οποία βρισκόταν στη Βοστώνη με ένα όνειρο...να αποκτήσει ακόμα καλύτερη εκπαίδευση στα μαθηματικά και την στατιστική.

Η άτυχη κοπέλα σκοτώθηκε παρακολουθώντας τον μαραθώνιο μαζί με τους φίλους σας κοντά στην γραμμή του τερματισμού.

Χύτρες με καρφιά οι βόμβες στην επίθεση της Βοστώνης
Μέσα σε χύτρες ταχύτητας ήταν τοποθετημένοι οι μηχανισμοί που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της Βοστώνης. Οι χύτρες ήταν γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα πιθανότατα ρουλεμάν ή καρφιά, έτσι ώστε να αυξηθεί το εύρος της ζημιάς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν με την ενεργοποίηση τους, σύμφωνα με το FBI.

Οι εμπειρογνώμονες του FBI προς το παρόν πάντως, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν τη σύνθεση της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των "αυτοσχέδιων " βομβών οι οποίες εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 170. Κατά το FBI η ισχύς των δύο βομβών που προκάλεσαν σχετικά "μικρή" έκρηξη, φαίνεται να αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου όπως, C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά και είναι δύσκολο κάποιος να τα κατέχει.

Οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι δυο εκρήξεις στη Βοστώνη εντόπισαν επίσης κομμάτια από μαύρο νάιλον που πιθανώς να είναι υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστης τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου της πόλης.

Τα θραύσματα που εντοπίστηκαν στον τόπο της έκρηξης αποστέλλονται στο εργαστήριο του FBI στο Κόντικο της Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες για να καθοριστεί ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών και τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο επικεφαλής του τμήματος του FBI που έχει επιφορτιστεί με τις έρευνες στη Βοστόνη, Ρικ Ντεσλόριερς ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση των ερευνών το εύρος των πιθανών υπόπτων παραμένει ανοιχτό. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει εξαίρεση. Το φάσμα των υπόπτων και τα πιθανά κίνητρά τους παραμένει ορθάνοιχτο», είπε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των ερευνών του FBI.

Διαβάστε επίσης: Εγχώριοι τρομοκράτες πίσω από το χτύπημα στη Βοστώνη;

ΗΠΑ: Οι βομβιστικές επιθέσεις δεν ήταν προσχεδιασμένες

Στη Βοστώνη την Πέμπτη ο Μπαράκ Ομπάμα

Βοστώνη: Δείτε τι έγραψαν έξω από το σπίτι του 8χρονου