ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο σενάριο εξετάζει το FBI για τον βομβιστή της Βοστώνης

Ποιο σενάριο εξετάζει το FBI για τον βομβιστή της Βοστώνης

Το σενάριο ο βομβιστής της Βοστώνης να είναι «αυτόχθων τρομοκράτης» εξετάζει το FBI χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Οι ανακοινώσεις και οι εκκλήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας είναι σαφείς «τη βόμβα μπορεί να έχει βάλει κάποιος φίλος, κάποιος γείτονας, κάποιος συνάδελφός σας! Σκεφτείτε, θυμηθείτε ο, τιδήποτε μπορεί να σας φάνηκε περίεργο ή ύποπτο!».

Οι ειδικοί του FBI, της CIA, της Αντιτρομοκρατικής και της Αστυνομίας, αναζητούν το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση προς όποιον γνωρίζει ο,τιδήποτε να το καταγγείλει.

Οι αρχές πάντως εκτιμούν ότι το γεγονός ότι οι μηχανισμοί ήταν αυτοσχέδιοι είναι ενδεικτικό ότι δεν πρόκειται για οργανωμένους τρομοκράτες κάποιου δικτύου.

Ο ειδικός ερευνητής του FBI, που βρίσκεται επικεφαλής των ερευνών, Ρίτσαρντ ΝτεΛοριέρ καλεί οποιονδήποτε θυμάται κάτι, κάποιον που να συζητούσε επισταμένα για το μαραθώνιο ή για εκρηκτικούς μηχανισμούς να το καταγγείλει. Αναφέρουν ότι κι ένας ασυνήθιστος ήχος σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος έκανε δοκιμές.

Ο βουλευτής Ντατς Ρουπερσμπέργκερ, ειδικός του Κογκρέσου για θέματα υπηρεσιών πληροφοριών ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο βομβιστής ήταν «μοναχικός λύκος».