ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο φανατικό ισλαμιστή βλέπει το FBI πίσω από την επίθεση στη Βοστώνη

Ποιο φανατικό ισλαμιστή βλέπει το FBI πίσω από την επίθεση στη Βοστώνη

Στην Αλ Κάιντα και σε έναν συγκεκριμένο ισλαμιστή τρομοκράτη στρέφεται η προσοχή του FBI για την αναζήτηση του δράστη της φονικής επίθεσης στη Βοστώνη.

Όπως μετέδωσε το CNN, η τακτική με τα παρατημένα δέματα-εκρηκτικούς μηχανισμούς, στοχοποιούν τον «μοναχικό λύκο» τον μοναδικό δηλαδή τρομοκράτη που χρησιμοποίησε μία απλή συνταγή, διαθέσιμη στο εμπόριο για να τους κατασκευάσει.

Το FBI δεν έχει εξάγει μέχρι στιγμής ασφαλή συμπεράσματα καθώς ακόμη εξετάζονται οι εικόνες από τις κάμερες του δρόμου, ωστόσο πέραν της Αλ Κάιντα, δεν αποκλείεται αμερικανικά ακροδεξιά στοιχεία να έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση.

Να υπενθυμιστεί πως «Η Αλ Κάιντα το 2010 συμβούλευε τους υποστηρικτές της πως μπορούν να φτιάξουν μέσα σε χύτρες ταχύτητας εκρηκτικούς μηχανισμούς, ιδιαίτερα αποτελεσματικούς αλλά και δύσκολα ανιχνεύσιμους από τς αρχές. Η συνταγή των εκρηκτικών μηχανισμών παραπέμπει επίσης και σε ακροδεξιά στοιχεία των ΗΠΑ. Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, πρόκειται για έναν και μοναδικό τρομοκράτη», αναφέρθηκε στο CNN.