ΚΟΣΜΟΣ

Μαραθώνιος Βοστώνης: Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό των υπόπτων

Μαραθώνιος Βοστώνης: Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό των υπόπτων

Τα ίχνη δύο υπόπτων, για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, προσπαθεί να εντοπίσει το FBI, το οποίο διέψευσε πληροφορίες περί σύλληψης ενός άνδρα.


Οι βασικοί ύποπτοι είναι δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε ψηφιακό υλικό από την ημέρα της επίθεσης να κινούνται κοντά στη γραμμή τερματισμού συγκεκριμένη ώρα και να μεταφέρουν ύποπτα αντικείμενα. Ένας από τους δύο άνδρες, συγκεκριμένα, φέρει ένα μαύρο σακίδιο στην πλάτη του.

Οι αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα έχουν εφοδιαστεί με τις φωτογραφίες των υπόπτων, σε μια προσπάθεια να τους αναγνωρίσουν. Μέχρι στιγμής, το FBI δεν έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει τα στοιχεία των δύο αγνώστων.

Επίσης, οι φωτογραφίες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, για να μην προκύψουν εμπόδια στην έρευνα.

Εν τω μεταξύ, οι ερευνητές στρέφουν την προσοχή τους στα πολυάριθμα ψηφιακά στοιχεία από τη στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης, όπως βίντεο και φωτογραφίες από τα κινητά τηλέφωνα των θεατών του Μαραθωνίου. Επίσης, «σαρώνουν» τα social media για να τυχόν πληροφορίες.

«Είμαστε σίγουροι ότι ο ύποπτος ή οι ύποπτοι θα είναι σε κάποιο βίντεο. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκονταν στην περιοχή και να μην έχουν καταγραφεί», δήλωσε ο ειδικός αναλυτής Γκραντ Φρέντερικς.

Από τη μεριά του, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Ντιβάλ Πάτρικ δήλωσε πως οι έρευνες προχωρούν και «κάθε ώρα» βρίσκονται πιο κοντά στην επίλυση της υπόθεσης, όμως έκανε έκκληση για υπομονή ώστε να μπορέσουν οι ερευνητές να κάνουν την δουλειά τους. «Όταν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα θα μας το πουν», είπε χαρακτηριστικά στο CNN.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μεταβαίνει σήμερα στην Βοστώνη, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μισέλ για να παραβρεθούν σε τελετή για τα θύματα των επιθέσεων.