ΚΟΣΜΟΣ

Εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την Ελληνική Ανεξαρτησία παρουσία Ομπάμα

Εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για την Ελληνική Ανεξαρτησία παρουσία Ομπάμα

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να επαναλάβει την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της, κατά τη διάρκεια αποψινής εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο.

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προέδρου Ομπάμα, η καθιερωμένη ετήσια τελετή για να εορταστεί η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και η Ελληνική Ανεξαρτησία έχει οριστεί για απόψε στη μία μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας). Εκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, οι οποίοι θα μιλήσουν μπροστά σε 350 προσκεκλημένους, θα παραστούν επίσης ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μέλη του Κογκρέσου και αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών που είναι ελληνικής καταγωγής και πολλοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χρήστος Παναγόπουλος. Ο Αμερικανός ηγέτης, μεταξύ άλλων, θα επισημάνει το γεγονός ότι «κάθε χρόνο, η Αμερική γιορτάζει την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της γενέτειρας της δημοκρατίας και της παλαιότερης δημοκρατίας του κόσμου», προσθέτοντας ότι «στοχαζόμαστε πάνω στις αρχαίες ελληνικές αρχές που ενέπνευσαν του ιδρυτές του Έθνους μας για να κατοχυρωθούν οι εξουσίες της κυβέρνησης στα χέρια του λαού».

Ο πρόεδρος Ομπάμα θα τονίσει ότι «οι λαοί μας (ΗΠΑ και Ελλάδας) έχουν μάθει ότι η δημοκρατία ανθεί όταν σεβόμαστε τις διαφορές μας, εμμένουμε στις αρχές που μας ενώνουν και προχωρούμε με κοινό σκοπό».