ΚΟΣΜΟΣ

Oνειρευόταν μία ανεξάρτητη Τσετσενία ο Τζοχάρ-Δείτε τα online μηνύματα

Oνειρευόταν μία ανεξάρτητη Τσετσενία ο Τζοχάρ-Δείτε τα online μηνύματα

Την ανεξαρτησία της Τσετσενίας ονειρευόταν ο ένας από τους δύο υπόπτους για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Ο 19χρονος έχει αναρτήσει συνδέσμους σε ισλαμικές ιστοσελίδες και σε άλλη που ζητά την ανεξαρτησία της Τσετεσενίας, μια ιστοσελίδα που όπως φαίνεται έχει δημιουργήσει ο ίδιος σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στη ρωσική γλώσσα.

Υβριστικά σχόλια στη ρωσική και στην αγγλική γλώσσα καταφτάνουν μαζικά σήμερα στην σελίδα του Τσαρνάγεφ στον VK, ένα ρωσόφωνο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, μετά την αναγνώρισή του ως υπόπτου για την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Στην σελίδα αυτή, ο νεώτερος Τσαρνάεφ δηλώνει ότι είναι απόφοιτος του 2011 του δημόσιου σχολείου στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης Cambridge Rindge and Latin School.

Επίσης δηλώνει ότι δημοτικό σχολείο πήγε στην Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μια επαρχία της Ρωσίας που συνορεύει με την Τσετσενία, και δηλώνει ότι μιλάει την αγγλική, την ρωσική και την τσετσενική γλώσσα.

Ως "Κοσμοθεωρία" του καταχωρεί το "Ισλάμ" και ως "Προσωπική Προτεραιότητα" την "σταδιοδρομία και τα χρήματα".

Ο Τσαρνάεφ έχει αναρτήσει συνδέσμους σε βίντεο από μαχητές στον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία και σε ισλαμικές ιστοσελίδες με τίτλους όπως "Ειρήνη στον κόσμο, η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ" και "Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ, ας ηχήσει αυτό στις καρδιές μας".

Επίσης έχει αναρτήσει συνδέσμους σε σελίδες που ζητούν την ανεξαρτησία της Τσετσενίας.

Στην σελίδα του Τσαρνάεφ υπάρχει επίσης και μια αίσθηση χιούμορ, όσον αφορά στην ταυτότητά του ως μέλος μιας μειονότητας από τον ρωσικό Καύκασο, όπου βρίσκονται η Τσετσενία, το Νταγκεστάν, η Ινγκουσετία και άλλες περιοχές στις οποίες ζουν κυρίως μουσουλμάνοι, στις οποίες υπάρχει έντονος αναβρασμός εδώ και δύο δεκαετίες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ένα βίντεο υπό τον τίτλο "βασανίζοντας τον αδελφό μου" απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με τον νεκρό αδελφό του Ταμερλάν να γελάει και να μιμείται τις προφορές διαφορετικών εθνοτήτων του Καυκάσου.

Επίσης έχει αναρτήσει ένα δικό του ανέκδοτο: "Περνάει ένα αυτοκίνητο που έχει μέσα έναν Τσετσένο, έναν από το Νταγκεστάν και έναν από την Ινγκουσετία. Ερώτηση: ποιος οδηγεί; Απάντηση: η αστυνομία".