ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κέρι δεν συσχέτισε του βομβιστές με τσετσένους αυτονομιστές

Ο Κέρι δεν συσχέτισε του βομβιστές με τσετσένους αυτονομιστές

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι αρνήθηκε σήμερα να κάνει οποιαδήποτε "εικασία" σχετικά με τη σχέση που μπορεί να έχουν οι δύο βασικοί ύποπτοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης με τους Τσετσένους αυτονομιστές


"Δεν θα διατυπώσω εικασίες, δεν θέλω να κάνω υποθέσεις" είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στην Ουάσινγκτον με τον Μεξικανό ομόλογό του Χοσέ Αντόνιο Μιντ.

"Θα πω μόνο ένα πράγμα: η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία. Και αυτό υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να επαγρυπνούμε όλοι και να συνεργαζόμαστε σε διεθνές επίπεδο", πρόσθεσε. "Η τρομοκρατία οπουδήποτε στον κόσμο και εναντίον οποιασδήποτε χώρας είναι απαράδεκτη" και "πρέπει να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να την καταπολεμούμε όπως τώρα", συμπλήρωσε.

Ο Κέρι αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει στους δημοσιογράφους εάν έχει ήδη επικοινωνήσει με τη Μόσχα για το θέμα αυτό, σημειώνοντας ότι επί του παρόντος οι δυνάμεις ασφαλείας στη Βοστόνη συνεχίζουν τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο. "Θα ήταν εντελώς ανάρμοστο εκ μέρους μου να κάνω σχόλια", κατέληξε.

Ως βασικοί ύποπτοι για τις επιθέσεις θεωρούνται δύο Τσετσένοι μουσουλμάνοι αδελφοί, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, 26 ετών που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς και ο Τζοκάρ Τσαρνάεφ, 19 ετών, ο οποίος καταζητείται.