ΚΟΣΜΟΣ

Βοστώνη: Στα χέρια της αστυνομίας ο δεύτερος ύποπτος

Βοστώνη: Στα χέρια της αστυνομίας ο δεύτερος ύποπτος

Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, σχεδόν 24 ώρες μετά το επεισόδιο στο MIT που έγινε η αφορμή για να ξετυλιχτεί το κουβάρι, συνελήφθη από την αστυνομία της Μασαχουσέτης στο Γουοτερτάουν.


Ο νεαρός βρέθηκε να κρύβεται μέσα σε ένα σκάφος, που ήταν σταθμευμένο στην αυλή ενός σπιτιού. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο τρομοκράτη, μετά από πληροφορία ενός κατοίκου, ο οποίος παρατήρησε ίχνη αίματος στο έδαφος, κοντά στο σκάφος.

Ο Τσαρνάεφ διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης με αιμορραγία και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με τους αστυνομικούς, την προηγούμενη νύχτα στο Γουοτερτάουν, όπου σκοτώθηκε ο μεγαλύτερος αδερφός του, Τάμερλαν, είχε τραυματιστεί και ο ίδιος.

Την είδηση της σύλληψης ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές μέσω Twitter: «Συνελήφθη! Το κυνήγι τελείωσε. Η αναζήτηση ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε. Και η δικαιοσύνη θριάμβευσε». Ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τομ Μενίνο, έγραψε και αυτό με τη σειρά του: «Τον πιάσαμε».

Η αστυνομία ανακρίνει ακόμα τρία άτομα στο Νιου Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι τα δύο αδέλφια, τσετσενικής καταγωγής, είχαν συνεργό ή συνεργούς. Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι το FBI ανακρίνει δύο άνδρες και μία γυναίκα «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αφού ενημερώθηκε για τη σύλληψη και του δεύτερου υπόπτου για το μακελειό στο Μαραθώνιο, εμφανίστηκε στο Λευκό Οίκο όπου έκανε δηλώσεις. «Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών, σημείωσε: «Γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;».

Ο Ομπάμα, για τον οποίον σχολιάστηκε ότι φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, είπε ακόμα ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστώνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

Δείτε στο βίντεο τον εντοπισμό του Τσαρνάεφ από την αστυνομία: