ΚΟΣΜΟΣ

Τι γκάφα έκαναν οι Αμερικάνοι με τους Τσετσένους βομβιστές

Τι γκάφα έκαναν οι Αμερικάνοι με τους Τσετσένους βομβιστές

Μαθήματα γεωγραφίας αναγκάστηκε να παραδώσει ο πρέσβης της Τσεχίας στην Ουάσινγκτον, μετά το λάθος που παρατηρήθηκε σε πολλές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες φαίνεται να είχαν μπερδέψει την Τσεχία με την Τσετσενία.

Τα αδέλφια που έβαψαν με αίμα τη Βοστώνη έχουν καταγωγή από την Τσετσενία. Παρατηρήθηκε, όμως, το φαινόμενο -είτε από άγνοια είτε από κεκτημένη ταχύτητα- πολλοί να μπερδεύουν την Τσετσενία με την... Τσεχία. Έτσι ο πρέσβης της χώρας αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

«Παρατηρώ με ανησυχία μια σύγχυση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα αυτό, όσον αφορά στην καταγωγή των δύο υπόπτων για τις επιθέσεις» στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τσέχος διπλωμάτης Πετρ Γκαντάλοβιτς.

«Η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Τσετσενία είναι δύο εντελώς διαφορετικές οντότητες. Η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, η Τσετσενία ανήκει στην Ρωσική Ομοσπονδία», προσθέτει ο πρεσβευτής στο «μάθημα γεωγραφίας» προς τους αγεωγράφητους χρήστες του διαδικτύου.

«Όπως υπενθύμισε πρόσφατα ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν σε μήνυμά του προς τον Μπαράκ Ομπάμα, η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι έμπιστος εταίρος των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», καταλήγει ο Γκαντάλοβιτς.