ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη-σοκ για τον θάνατο του βομβιστή

Αποκάλυψη-σοκ για τον θάνατο του βομβιστή

Ζωντανός, δίνοντας μάχη με τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γουότερταουν ήταν ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής την Παρασκευή

όταν ο αδελφός του Τζοχάρ πέρασε από πάνω του με το κλεμμένο SUV αυτοκίνητο, τον έσυρε στο πεζοδρόμιο και του προκάλεσε θανατηφόρα τραύματα, όπως δήλωσε στην Boston Globe ο αρχηγός της αστυνομίας του Γουότερταουν Εντ Ντεβό.

Οπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, ο 26χρονςο Ταμερλάν Τσαρνάεφ έπεσε νεκρός απο τα πυρά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Ωστόσο, ο Ντεβό ανέφερε ότι τα θανάσιμα τραύματα του 26χρονου προκλήθηκαν από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αδελφός του, Τζοχάρ, με το οποίο πέρασε από πάνω του και τον παρέσυρε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Γουότερταουν περιέργραψε από την αρχή τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ξεκινώντας από αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν τα δύο αδέλφια άρπαξαν το αυτοκίνητο ενός άνδρα στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

«Τοπικός αστυνομικός εντόπισε τους δύο αδελφούς να οδηγούν δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, ένα Honda τύπου sedan και το κλεμμένο Mercedes SUV. Οι Τσαρνάεφ σταμάτησαν, πήδηξαν έξω και άρχισαν να πυροβολούν προς τον αστυνομικό, ενώ κατεφθανε στο σημείο μεγάλη αστυνομική δύναμη», συνέχισε ο Ντεβό.
«Γρήγορα είχαμε έξι αστυνομικούς του Γουότερταουν και δύο κακοποιούς να επιδίδονται σε ανταλλαγή πυρών. Έπεσαν τουλάχιστον 200 πυροβολισμοί, μπορεί και 300», είπε.

Ο Ντεβό πρόσθεσε ότι οι τσετσένοι αδελφοί εκσφενδόνισαν κάτι προς τους αστυνομικούς -πιθανώς μία βόμβα σε χύτρα ταχύτητας- και σημειώθηκε μία τρομακτική έκρηξη. Επίσης, πέταξαν και πέντε αυτοσχέδιες χειροβομβίδες, από τις οποίες εξερράγησαν οι τρεις.

Στη συνέχεια έπεσαν ξανά πυροβολισμοί και λίγα λεπτά αργότερα ο Ταμερλάν κινήθηκε προς τους αστυνομικούς, πυροβολώντας μέχρι που το όπλο του άδειασε από σφαίρες, επεσήμανε ο Ντεβό. Οι αστυνομικοί τον ανέτρεψαν και προσπάθησαν να του περάσουν χειροπέδες, όταν το κλεμμένο Mercedes με οδηγό τον Τζοχάρ κατευθύνθηκε προς το μέρος τους. Οι αστυνομικοί διασκορπίστηκαν και το αυτοκίνητο πέρασε πάνω από τον Ταμερλάν και τον παρέσυρε, τόνισε ο αρχηγός.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ εγκατέλειψε σχεδόν αμέσως το αυτοκίνητο σε παρακείμενη οδό και διέφυγε με τα πόδια, μέχρι που τον εντόπισαν μέσα σε βάρκα τραυματισμένο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ο 19χρονος Τζοχάρ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Μπεθ Ίσραελ» σε σοβαρή κατάσταση.