ΚΟΣΜΟΣ

Βομβιστές Βοστώνης: Ήταν ανίκανοι να διαπράξουν ένα τέτοιο έγκλημα

Βομβιστές Βοστώνης: Ήταν ανίκανοι να διαπράξουν ένα τέτοιο έγκλημα

Μία διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουν προβάλει τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για τους δύο βομβιστές της Βοστώνης έδωσε μία θεία τους, η οποία μίλησε στην τηλεόραση Russia Today.

«Ο Τάμερλαν δεν ήταν φανατικός θρησκευόμενος», είπε η Patimat Suleimanova, θεία των αδελφών, η οποία ζει μαζί με τους γονείς των κατηγορουμένων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα.

«Ήταν περίεργος για τη θρησκεία. Άρχισε να ενδιαφέρεται για το Ισλάμ πριν από περίπου τρία χρόνια, αλλά ποτέ δεν ήταν ακραίος. Θα μιλούσαμε για τη δέσμευσή του στην θρησκεία, αλλά δεν ήταν ακραίος», τόνισε η ίδια αναφερόμενη στον μεγαλύτερο εκ των δύο αδελφών που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στους δρόμους της Βοστώνης.

«Το ενδιαφέρον του για το Ισλάμ ήταν από καθαρή περιέργεια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Patimat Suleimanova, ο Τζοχάρ σχεδίαζε να έρθει στο Νταγκεστάν να επισκεφθεί τους γονείς τους τον Μάιο. Όμως τελικά, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο πατέρας τους, Ανζόρ, θα πάει στην Αμερική για να κηδέψει τον Τάμερλαν.

Η θεία των δύο αδελφών δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τα ανίψια της ενεπλάκησαν σε αυτή την τραγωδία τονίζοντας ότι τα αγόρια «ήταν ανίκανα να διαπράξουν ένα τέτοιο έγκλημα» . Περιέγραψε τον Τάμερλαν ως ένα απίστευτα ευγενικό παιδί, με σεβασμό προς τους μεγαλύτερους και πολύ εξυπηρετικό προς τους ανθρώπους.