ΚΟΣΜΟΣ

Χρησιμοποιούν την τρομοκρατία για να καταπατούν ελευθερίες

Χρησιμοποιούν την τρομοκρατία για να καταπατούν ελευθερίες

Η διεθνής τρομοκρατία χρησιμοποιείται προκειμένου να στρατικοποιούνται ολόκληρες χώρες

Πολλαπλές διαστάσεις έχει λάβει το περιστατικό με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, καθώς ο διεθνής Τύπος αποκαλύπτει πως οι δύο ύποπτοι ήταν γνωστοί στις αρχές πριν το 2011.

Δεν είναι λίγοι αυτοί μάλιστα, που θεωρούν πως τα δύο αδέρφια Τσαρνάεφ, χρησιμοποιούνται απλά ως επικοινωνιακό εργαλείο στα χέρια των αρχών προκειμένου να επαναφέρουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας στις δυτικές κοινωνίες και κατά συνέπεια να στρατιωτικοποίηση την καθημερινότητα των χωρών αυτών.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Wall Street Journal, το FBI είχε το 2011, ανακρίνει τους δύο αδερφούς, θέτοντας τους εντός μίας μακράς λίστας πιθανόν τρομοκρατών, ωστόσο προφανώς δεν τους έκρινε απόλυτα επικίνδυνους. Παρ' όλα αυτά η περίπτωση των δύο εξυπηρετεί απόλυτα, το δόγμα περί διεθνούς τρομοκρατίας που έχουν ήδη από το 2001 διακηρύξει οι ΗΠΑ και βασίζεται πάνω στον πυλώνα της ισλαμοφοβίας.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την "πρόφαση" λοιπόν, δεν είναι λίγοι που πιστεύουν πως οι Αμερικανοί παίζουν αρκετά συχνά το χαρτί αυτό προκειμένου να επαναβεβαιώνουν την ανάγκη για στρατιωτικοποίηση και τη δημιουργία εντυπώσεων περί ανεπάρκειας των Συνταγματικών προβλέψεων για αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Άλλωστε, ο ίδιος ο επικεφαλής των Αμερικανικών στρατευμάτων που εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003, το είχε παραδεχθεί δημοσίως, με συνέντευξη του στο περιοδικό Cigar Aficionado το Δεκέμβριο του 2003.