Αντίδραση Μπαγίς για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αρμενία

NEWSBOMB

Αντίδραση Μπαγίς για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αρμενία

«Για τα λεγόμενα γεγονότα του 1915, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Ερεβάν, προκειμένου να παρακολουθήσουν το μνημόσυνο στην 98η επέτειο», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, το οποίο αποφεύγει να σημειώσει τη λέξη γενοκτονία και να αναφερθεί στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Αρμενίων που εξολοθρεύθηκαν από τους Οθωμανούς το 1915.

«Το πλήθος είχε συγκεντρωθεί μπροστά από το κτήριο του Μνημείο του Ολοκαυτώματος με αναμμένες δάδες στα χέρια και τότε έκαψαν την τουρκική σημαία», συνεχίζει το δημοσίευμα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκία, Εγκεμέν Μπαγκίς προέβη σε δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας το κάψιμο της σημαίας ως ατυχές συμβάν λέγοντας ότι « αν κάποιος ελπίζει να θέσει ένα τέλος στη δυστυχία των Αρμενίων με το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, είναι ελεύθερος να το κάνει».

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι οι Αρμένιοι που ζουν στην Τουρκία είναι ‘αδελφοί’ και ‘αδελφές’ και δεν πρόκειται να διαταραχθούν από την ενέργεια στο Ερεβάν που προκλήθηκε από την αρμενική Διασπορά, η οποία εκμεταλλεύεται τη δυστυχία και τις ελπίδες των συμπατριωτών τους..., είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved