ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκλαντές: Υπάρχουν ακόμα ζωντανοί στα συντρίμμια

Μπαγκλαντές: Υπάρχουν ακόμα ζωντανοί στα συντρίμμια

Σαράντα πέντε άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί στο Μπαγκλαντές, δύο 24ωρα μετά την κατάρρευση του οκταώροφου κτηρίου.


Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διευκρίνισε ότι οι 41 από αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στο ίδιο σημείο στον τέταρτο όροφο του κτηρίου.

«Έχουμε εντοπίσει άλλους 20 ως 25 ανθρώπους σε διαφορετικό σημείο, αλλά είναι δύσκολα να τους προσεγγίσουμε. Πάντως είναι ακόμα ζωντανοί», πρόσθεσε.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, όταν το κτήριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, έχουν φτάσει τους 273. Τα περισσότερα θύματα είναι εργάτες σε υφαντουργίες που στέγαζε το κτήριο και κυρίως γυναίκες. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί.

Πρόκειται για χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στην ιστορία του Μπαγκλαντές, που στηρίζει την οικονομία του κυρίως στον τομέα της υφαντουργίας. Το τραγικό γεγονός ενίσχυσε την πολεμική για την ασφάλεια στις μονάδες της βιομηχανίας υφαντουργίας που προμηθεύουν δυτικές εταιρείες ένδυσης. Στο κτήριο που κατέρρευσε στεγάζονταν πέντε βιοτεχνίες ετοίμων ενδυμάτων που συνεργάζονταν με την ισπανική εταιρία Mango και την βρετανική Primark.

Οι εργαζόμενοι στο κτίριο είχαν εκφράσει την παραμονή του δυστυχήματος την ανησυχία τους για ρωγμές στους τοίχους, όμως οι υπεύθυνοι τους είχαν αγνοήσει.