ΚΟΣΜΟΣ

Αρνούνται να αποφυλακίσουν τις Pussy Riot

Αρνούνται να αποφυλακίσουν τις Pussy Riot

Σάλο είχε προκαλέσει τον περασμένο Αύγουστο η καταδίκη του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot στη Ρωσία, για την «πανκ προσευχή» μέσα σε εκκλησία εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τότε δεκάδες stars της μουσικής βιομηχανίας είχαν σταθεί στο πλευρό των τριών κοριτσιών, ωστόσο το δικαστήριο δεν δίστασε να τις καταδικάσει. Από τότε το δράμα τους δεν έχει τέλος. Ρωσικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα το αίτημα ενός μέλους του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, της Νάντια Τολοκονίκοβα, να αποφυλακιστεί αφού εξέτισε 6 μήνες από την ποινή που της επιβλήθηκε.

Η δικαστής Λίντια Γιακόβλεβα έκρινε ότι είναι «πρόωρη» η αποφυλάκιση της Τολοκονίκοβα και ότι «τα επιχειρήματα της υπεράσπισης δεν ήταν πειστικά». Η Τολοκονίκοβα υποστήριζε ότι πάσχει από χρόνιους πονοκεφάλους και ότι έχει ήδη εκτίσει 6 μήνες από τα 2 χρόνια που της είχαν επιβληθεί. Δεν αναίρεσε όμως την αρχική δήλωσή της ότι είναι αθώα για την κατηγορία του χουλιγκανισμού που της είχε αποδοθεί.

Η 23χρονη φοιτήτρια κρίθηκε ένοχη τον περασμένο Αύγουστο για «χουλιγκανισμό υποκινούμενο από θρησκευτικό μίσος» επειδή τον Φεβρουάριο του 2012 το συγκρότημα τραγούδησε μια "προσευχή διαμαρτυρίας" μέσα στον καθεδρικό ναό της Μόσχας.

Από τις συγκατηγορούμενές της, η Μαρία Αλιόκινα παραμένει στη φυλακή, ενώ ηΓεκατερίνα Ζαμούτσεβιτς αποφυλακίστηκε με όρους.