ΚΟΣΜΟΣ

Αερόστατο κατέπεσε στον Ειρηνικό - Δύο αγνοούμενοι

Αερόστατο κατέπεσε στον Ειρηνικό - Δύο αγνοούμενοι

Δύο άνθρωποι αγνοούνται όταν το αερόστατο στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανοιχτά του Περού, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές της χώρας.

Στο αερόστατο επέβαιναν και πέντε γυναίκες, οι οποίες διασώθηκαν, ωστόσο ο πιλότος του και ένας ακόμη άνδρας μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί, είπε αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Περού, Γουιλφρέντο Πεντράζα, άσκησε κριτική στην εταιρεί ιδιοκτησίας του αερόστατου Globos Peru SAC, τονίζοντας ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε σωσίβια.

Μέλη του Περουβιανού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και η αστυνομία χτενίζουν την περιοχή από θαλάσσης και αέρος για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων. Στις έρευνες συμμετέχουν και εθελοντές με τις δικές τους βάρκες.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για έναν ή και τους δύο άνδρες που προσπαθούσαν να κολυμπήσουν προς την ακτή, ενώ οι γυναίκες παρέμεναν στο καλάθι του αερόστατου που επέπλεε. Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

«Δόξα τω Θεώ, έχουμε ασφαλείς τις πέντε γυναίκες και συνεχίζουμε τις έρευνες για τους δύο αγνοούμενους, ελπίζοντας να τους βρούμε ζωντανούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πεντράζα στην παραλία Κανέτε, νότια της Λίμα του Περού.