ΚΟΣΜΟΣ

Βοστώνη: Φίλοι του Τζοχάρ Τσαρνάεφ οι νέοι συλληφθέντες

Βοστώνη: Φίλοι του Τζοχάρ Τσαρνάεφ οι νέοι συλληφθέντες

Φοιτητές που σχετίζονταν με έναν από τους ύποπτους ως δράστες των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστώνη είναι οι τρεις νέοι συλληφθέντες, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.


Οι δύο από τους συλληφθέντες ήταν συμφοιτητές του Τζοχάρ Τσαρνάεφ και φέρονται να πέταξαν ένα από τα σακίδια πλάτης κατόπιν προτροπής του, υποστήριξε πηγή των διωκτικών αρχών.

Οι δύο αυτοί φοιτητές, οι οποίοι είναι υπήκοοι Καζακστάν, είχαν συλληφθεί στο παρελθόν από τις αμερικανικές αρχές για παραβίαση των όρων για τη χορήγηση βίζας, τόνισε η ίδια πηγή.

Όσον αφορά στον τρίτο συλληφθέντα, είναι Αμερικανός υπήκοος.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις κατηγορούνται για ενέργειες που σχετίζονται με τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν επί 10 ημέρες και θεωρείται ότι βοήθησαν τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να πάρει κάποια από τα πράγματά του από το δωμάτιό του στην πανεπιστημιούπολη αμέσως μετά τις επιθέσεις.

Οι συλληφθέντες ενδέχεται να κατηγορηθούν για ψευδείς καταθέσεις.

Είναι η πρώτη φορά, από τις βομβιστικές επιθέσεις της 15ης Απριλίου, που η αστυνομία κάνει λόγο και για άλλους «υπόπτους» εκτός από τους αδελφούς Τσαρνάεφ, που θεωρούνται ύποπτοι για τις εκρήξεις που κόστισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν 264 άλλους.