ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα-Πρωτομαγιά:Φόρος Τιμής στον Τσάβες από χιλιάδες κόσμου

Κούβα-Πρωτομαγιά:Φόρος Τιμής στον Τσάβες από χιλιάδες κόσμου

Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα για την παρέλαση της Πρωτομαγιάς, αποτίοντας φόρο τιμής στον αποθανόντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πριν τον θάνατό του από καρκίνο τον Μάρτιο είχε σταθεί ένθερμος σύμμαχος και ευεργέτης της χώρας.

Μία λαοθάλασσα από εργάτες, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν κόκκινα πουκάμισα, όπως αυτά που φέρουν οι οπαδοί του κόμματος του Τσάβες στη Βενεζουέλα και κρατώντας φωτογραφίες του, παρήλασαν μπροστά από το γιγαντιαίο άγαλμα του εθνικού ήρωα της Κούβας Χοσέ Μάρτι, στην αχανή πλατεία όπου διοργανώνονται όλα τα μεγάλα γεγονότα.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν και φωτογραφίες του ιστορικού ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, του νεώτερου αδελφού του, προέδρου Ραούλ Κάστρο, του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, όπως και του «Καλύτερου Φίλου μας» Τσάβες. Μία μεγαλύτερη εικόνα του Τσάβες κρεμόταν στην πρόσοψη ενός γειτονικού κτηρίου, ίδια με τη φωτογραφία που είχε δημοσιευθεί στο άρθρο του Φιντέλ Κάστρο μετά τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας και στο οποίο τον χαρακτήριζε ως τον καλύτερο φίλο που είχε ποτέ η Κούβα.

«Αποτίουμε ειδικό φόρο τιμής στον αλησμόνητο διοικητή Ούγκο Τσάβες Φρίας και εκφράζουμε τα βαθύτερα συναισθήματα και τον θαυμασμό μας για τον γίγαντα αυτόν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Σαλβαδόρ Βαλδές κατά τη διάρκεια της ομιλίας που έδωσε το σύνθημα για την παρέλαση, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη χώρα.