ΚΟΣΜΟΣ

Jeff Hanneman: Ο «Άγγελος του Θανάτου» και οι φιλο-ναζί κατηγορίες

Jeff Hanneman: Ο «Άγγελος του Θανάτου» και οι φιλο-ναζί κατηγορίες

Ο Jeff Hanneman γεννήθηκε το 1964 στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας και μεγάλωσε στο Λονγκ Μπιτς.


Ο πατέρας του ήταν βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και τα αδέλφια του είχαν πολεμήσει στο Βιετνάμ. Σε αυτές τις επιρροές αποδίδουν πολλοί την εμμονή του για την πολεμική θεματολογία, που χαρακτήρισε πολλά από τα τραγούδια του.

Το 1981 γνώρισε τον Kerry King και έφτιαξαν τους Slayer. Οι πρώτοι δύο δίσκοι χαρακτηρίζονταν από ένα μείγμα heavy metal και punk, ο δίσκος όμως που τους καθιέρωσε σαν μία από τις μεγαλύτερες thrash metal μπάντες ήταν το «Reign in Blood» το 1986.

O Hanneman, φανατικός συλλέκτης αντικειμένων από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, βρέθηκε στο επίκεντρο επικρίσεων για «φιλοναζιστική» θεματολογία στα τραγούδια του. Το «Angel of Death» ήταν το τραγούδι που πυροδότησε τη διαμάχη, καθώς μίλαγε για τον Γιόζεφ Μένγκελε, τον επιστήμονα των Ναζί, που χρησιμοποιούσε ανθρώπους για πειραματόζωα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τόσο τα μέλη του συγκροτήματος όσο και ο ίδιος ο Hanneman είχαν αρνηθεί επανειλημμένα οποιαδήποτε φιλοναζιστική υπόνοια. «Ξέρω ότι ο κόσμος το παρερμήνευσε. Δεν υπάρχει κάτι στους στίχους που να δηλώνει ότι ήταν 'κακός άνθρωπος' γιατί για μένα είναι αυτονόητο», είχε πει σε συνέντευξή του.

Διαβάστε επίσης:

Jeff Hanneman: Το τσίμπημα της αράχνης που του κατέστρεψε το χέρι

Πέθανε ο κιθαρίστας των Slayer, Jeff Hanneman