ΚΟΣΜΟΣ

Το Πεκίνο στηρίζει τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους

Το Πεκίνο στηρίζει τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους

Την υποστήριξή του στη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους εξέφρασε ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντησή του σήμερα στο Πεκίνο με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπας.

Ο ηγέτης των Παλαιστινίων έγινε δεκτός από τον κινέζο πρόεδρο σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τιανανμέν.

Η Κίνα επιμένει στην ανεξαρτησία της Παλαιστίνης και στην ειρηνική συνύπαρξη Παλαιστινίων και Ισραηλινών, τόνισε ο κινέζος πρόεδρος και χαιρέτισε τις πολιτικές ενέργειες του Μαχμούντ Αμπάς για «την διατήρηση της στρατηγικής επιλογής της ειρήνης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Σι Τζινπίνγκ υποστήριξε ότι αποτελεί «αναφαίρετο δικαίωμα του λαού της Παλαιστίνης να οικοδομήσει την δική του ανεξάρτητη χώρα, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με πλήρη κυριαρχία και αυτό είναι το κλειδί της επίλυσης του Παλαιστινιακού».

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος έφτασε στο Πεκίνο την Κυριακή, ενώ σήμερα αναμένεται στην Κίνα για πενθήμερη επίσημη επίσκεψη ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε ερώτηση για την ταυτόχρονη παρουσία Αμπάς και Νετανιάχου στην Κίνα, ο παλαιστίνιος ηγέτης απάντησε λέγοντας πως είναι μια καλή ευκαιρία για να ακούσουν οι Κινέζοι και τις δύο πλευρές.