ΚΟΣΜΟΣ

Η σορός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ παραμένει άταφη

Η σορός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ παραμένει άταφη

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ταφή του Ταμερλάν τσαρνάεφ στη Βοστώνη θα δώσει πιθανά η επιθυμία της μητέρας του, να μεταφερθεί η σορός του στη Ρωσία.


Κανένα νεκροταφείο στην περιοχή της Βοστώνης δεν δέχεται τη σορό του ενός δράστη για την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία στις 19 Απριλίου.

Η μητέρα δύο αδελφών, Ζουμπεϊντάντ, επικοινώνησε την Κυριακή από το Νταγκεστάν όπου ζει με το γραφείο κηδειών Graham Putnam & Mahoney στο Γούστερ στο οποίο έχει παραδοθεί η σορός από τις ομοσπονδιακές αρχές, μετά τη νεκροτομή.

Ο Πίτερ Στέφαν, ιδιοκτήτης του γραφείου, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως η γυναίκα έκλαιγε όσο μιλούσε μαζί του και ζήτησε να της σταλεί η σορός του Ταμερλάν για να ταφεί κοντά της.

Ο Στέφαν δεσμεύτηκε ότι δεν θα στείλει τη σορό παρά μόνο όταν βεβαιωθεί πως θα υπάρξει αξιοπρεπής ταφή και πως το πτώμα δεν έχει υποστεί ακρωτηριασμό.

Στην Ουάσινγκτον, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει αν γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να σταλεί η σορός στη Ρωσία.