ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκλαντές: Στους 804 έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων

Μπαγκλαντές: Στους 804 έφτασε ο απολογισμός των θυμάτων

Στους 804 ανθρώπους οι οποίοι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους κάτω από τα συντρίμμια του οκταώροφου κτηρίου κοντά στην πρωτεύουσα Ντάκα ανέρχεται ο τελευταίος απολογισμός του στρατού του Μπαγκλαντές.


Οι αρχές συνεχίζουν να αναζητούν σορούς στα συντρίμμια, δύο εβδομάδες μετά την τραγική κατάρρευση του Ράνα Πλάζα στις 24 Απριλίου.
Το δυστύχημα, το οποίο οφείλεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, σε εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε ενημερωθεί για ρωγμές στο οικοδόμημα αλλά αγνόησε τις προειδοποιήσεις, προκάλεσε έκρηξη οργής στους εργαζόμενους σε ολόκληρο το Μπαγκλαντές.

Το έργο των συνεργείων έχει γίνει πλέον μακάβριο, καθώς οι σοροί βρίσκονται σε κατάσταση αποσύνθεσης και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται αποστολή δείγματος για εξέταση DNA για την εξακρίβωση της ταυτότητας των θυμάτων, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Οι αρχές της χώρας έχουν ήδη κλείσει 18 μονάδες παραγωγής ενδυμάτων μετά το τραγικό συμβάν, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υφασμάτων, Αμπντούλ Λατίφ Σιντίκ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Μπαγκλαντές διατηρεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές παραγωγές ενδυμάτων στον κόσμο, με πολλές μονάδες να λειτουργούν για την παραγωγή ενδυμάτων και για δυτικούς οίκους.