ΚΟΣΜΟΣ

«Οι... ανασφάλιστοι Ελληνες κάνουν τις περισσότερες πλαστικές»

«Οι... ανασφάλιστοι Ελληνες κάνουν τις περισσότερες πλαστικές»

«Η οικονομική κρίση έχει αναγκάσει χιλιάδες Έλληνες να βασίζονται σε εθελοντές ακόμη και για τις στοιχειώδεις ιατρικές υπηρεσίες.Την ίδια ώρα, οι πλουσιότεροι Έλληνες κάνουν περισσότερα λίφτινγκ ή προσθετικές στήθους από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Γιατί;», αναρωτιέται σε νέο δημοσίευμά του το περιοδικό Spiegel

Σύμφωνα με το προκλητικό δημοσίευμα, τη στιγμή που στην Ελλάδα «πέφτει τσεκούρι» στα εισοδήματα των περισσοτέρων, ορισμένοι επιμένουν να καταφεύγουν στο νυστέρι για να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση. Σύμφωνα μάλιστα με το Spiegel, η χώρα μας είναι μάλιστα η δεύτερη στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα!

Το γερμανικό περιοδικό, σε μια ακόμα προσπάθειά του να ρίξει λάδι στην «ανθελληνική φλόγα» που καίει ήδη στη Γερμανία, αναφέρεται μάλιστα σε δηλώσεις μιας «γνωστής τηλε-περσόνας της Ελλάδας», όπως γράφει.

Χωρίς να θέλει να αποκαλύψει το όνομά της, η γυναίκα παραδέχεται πως έπειτα από την απόκτηση του δεύτερου παιδιού της αφέθηκε στα χέρια του πλαστικού χειρουργού.

Η λίστα των όσων έκανε δεν έχει τέλος. Νέα εμφυτεύματα σιλικόνης στο στήθος της, πλαστική στην κοιλιά, λιποαναρρόφηση, ενέσεις μπότοξ και υαρουλονικού οξέως, λέιζερ και αυξητική στα χείλη.

Βέβαια, όπως παραδέχεται, είναι τακτική πελάτης των πλαστικών χειρούργων τα τελευταία 20 χρόνια. «Δεν θέλω κάτι υπερβολικό όμως, πρέπει να δείχνω φυσική!», προσθέτει η γυναίκα που αυτό το μήνα συμπληρώνει τα 45 της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Spiegel, το 2011 πραγματοποιήθηκαν 142.394 επεμβάσεις, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως ένας στους 79 Έλληνες αφέθηκε στα χέρια κάποιου πλαστικού χειρούργου!

Σε αυτό τον τομέα η χώρα μας παγκοσμίως είναι μόλις δεύτερη πίσω από τη Ν. Κορέα, ανεβαίνοντας ψηλότερα εν μέσω της κρίσης.

«Μια καλή εμφάνιση εξακολουθεί να είναι σημαντική για τους Έλληνες. Αλλά γιατί τώρα;» αναρωτιέται έκπληκτο το Spiegel. Και εξηγεί ότι το 35% των Ελλήνων είναι ανασφάλιστοι.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι το Spiegel έχει μια πλούσια παράδοση στα δυσφημιστικά και ανακριβή δημοσιεύματα κατά της χώρας μας, όπως το εξώφυλλο με την εικόνα του «τεμπέλη Έλληνα» πάνω στο γαϊδουράκι με τα καλάθια γεμάτα χρήμα και τα στοιχεία που έλεγαν ότι οι Γερμανοί είναι ο πιο... φτωχός λαός της ευρωζώνης...